Nije uspeo da prerokrene meč: Lajović posle pet setova poražen od Andersona

01.10.2020

19:33 >> 19:34

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser zaustavljen u drugom kolu Rolan Garosa

Nije uspeo da prerokrene meč: Lajović posle pet setova poražen od Andersona
Copyright Tanjug/AP/Alfredo Falcone/

Tako blizu, a tako daleko. U kratko ovako se može opisati meč i poraz Dušana Lajovića od Kevina Andersona sa 3:2 (6:2, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3) u drugom kolu Rolan Garosa.

Srpski teniser je bio blizu totalnog preokreta, gubio je 2:0 u setovima, uspeo da izjednači na 2:2, ali nije imao snage da uradi i poslednji korak i savlada nezgodnog tenisera iz Južne Afrike. Pad koncentracije, umor i nekoliko loših poteza u oidlučujućim trenucima uticali su da se srpski igrač ne plasira u narednu rundu Rolan Garosa.

Lajović je loše krenuo meč, dozvolio Andresonu da nametne svoj stil igre i naš tensier se tek probudio u trećem setu, kada je zaigrao onako kako on zna najbolje.

Tako je bilo i u četvrtom, ali u petom, kada se očekivalo da će Duci dati i poslednji atom snage da stigne do preokreta, to se ipak nije dogodilo. Kevin je odigrao najbolje kad je trabalo i plasirao se u naredno kolo Rolan Garosa.

Andersona sada čeka Andrej Rubljov, koji je u četiri seta pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu.

Što se tiče Lajovića, verovatno je i on očekivao više od Rolan Garosa, i da možda ponovi uspeh od pre šest godina kada se plasirao u osminu finala. Tada je za odlazak među osam najboljih zaustavljen od Nadala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike