Nije to više onaj Rodžer: Slavni Švajcarac eliminisan u Haleu od Ože-Alijasima

16.06.2021

16:45 >> 16:53

0

Federer još nije došao u pravu formu, iako je Vimbldon označen kao prioritetni turnir u njegovim planovima

Nije to više onaj Rodžer: Slavni Švajcarac eliminisan u Haleu od Ože-Alijasima
Copyright Profimedia

Povukao se sa Rolan Garosa posle tri pobede da bi brusio formu za turnire na travi, ali već se kod prvog izleta na zelenu površinu obrukao. Rodžer Federer izgubio je meč za četvrtfinale turnira u Haleu, nakon što ga je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2) u setovima savladao Feliks Ože-Alijasim.

Duel sa mladim Kanađaninom trajao je 104 minuta, a federe je ušao kao izraziti favorit, ne samo zato što se nalazio na svojoj omiljenoj podlozi, već i zbog toga što je 11 puta trijumfovao u nemačkom Haleu.

Ništa, međutim, na početku nije slutilo da će se završiti eliminacijom švajcarskog veterana, iako je Alijasim bio nadomak jednog brejka u završnici prvog seta. Za propuštenu šansu stigla ga je odmah kazna, pa je Federer završio set sa 6:4 u svoju korist.

U drugom setu, Kanađanin je pokazao još čvršću volju da se nadigrava sa slavjnim protivnikom kome je u šestom gemu oduzeo servis i tako sa 4:2  nagovestio izjednačenje u setovima.

Federer je padao kako je meč odmicao, a Alijasim je pojačavao ritam, tako da je dosta lako u odlučujućem setu došao do 6:2 i četvrtfinala, gde ga očekuje duel sa Amerikancem Markosom Gironom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike