Bogdanović o podignutom prstu protiv Filadelfije, trejdu, saradnji sa Jangom, MVP Jokiću, Brajantu

16.06.2021

16:07 >> 18:58

0

Autor: M. R.

Srpski reprezentativac pričao o mnogim temama

Bogdanović o podignutom prstu protiv Filadelfije, trejdu, saradnji sa Jangom, MVP Jokiću, Brajantu
Copyright MN Press

Knjiga je spala na jedno slovo. Ljubitelji košarke u Srbiji imaju priliku da gledaju još samo Bogdana Bogdanovića u NBA ligi, jer njegova Atalanta i dalje odoleva izazovima. U polufinalu Istoka trenutni rezultat u seriji sa Filadelfijom je 2-2.

O dobrim rezultatima tima, ali i o Kingsima, Jokiću i mnogim drugim temama naš reprezentativac je govorio u intervjuu za “The New York Times”.

Razgovor je počeo pitanjem o njegovom prelasku iz Sakramenta u Atlantu.

– Pre nego što sam postao slobodan agent, obavio sam razgovor sa Kingsima i želeo sam da ostanem, jer mi se svidela njihova kultura i lepo sam se uklopio sa saigračima. Osećao sam da vole da igraju sa mnom i da smo nešto zajedno izgradili. Imao sam razgovor sa svima, sve je delovalo u redu i nisam ni razmišljao o promeni. Onda se desio otkaz Divca… Na sastanku ste čuli nešto, i onda odjednom “bum”, niko ništa ne govori, a promene se dešavaju.

Tad je već i razmišljanje Bogdanovića dobilo drugu perspektivu.

– Dobio sam poziv od vlasnika, on mi je tad rekao da žele da zadrže tim, ali da nešto moraju da promene, da žele novi početak, bla, bla, bla… Onda se desio trejd. Bio sam u Srbiji, trenirao sam. Tokom leta nisam ni sa kim razgovarao, samo sa saigračima iz Kingsa. Nisam znao šta će se dogoditi. Kingsi su me preko noći trejdovali. Od tog trenutka u mojim mislima je: “Ok, ne žele me tamo. Zašto uopšte razmišljam o tome…”. Želeo sam samo da nađem najbolju opciju za mene i za moju porodicu, da odem na sledeći nivo. Rekao sam: “Hoksi su savršeni za mene”.

Pročitajte još

Bogdan je uvek pokazivao “ludačku” želju za pobedom, a u Sakramentu je doživeo mnogo poraza… Sada ponovo može da kaže da uživa u trijumfima.

– Kada gubite, onda vidite da često igrači postanu sebičniji, ne razmišljaju o drugima… Trude se da sačuvaju svoj posao. Kada pobeđujete, onda su svi spremni da se žrtvuju.

Bogdanović se u novom timu brzo uklopio sa prvom zvezdom. Trej Jang i on veoma dobro vode Atlantu kroz plej-of bitke…

– Ja sam takmičar, on takođe, jednostavno je. Želi da pobeđuje. Želi da radi pre svega, i zna da sve što je dobio u životu nije bilo lako. Svaki put mora da se dokazuje… Ja se isto osećam u svojoj priči, tako da je lako uspostaviti komunikaciju sa takvim momkom.

Profimedia

Tokom prve utakmice protiv Filadelfije Bogdan je u jednom trenutku prstom pokazao protivničkim navijačima da budu tiši. Dogodilo se to posle vrlo važne trojke koja je trasirala put Atlanti ka pobedi za vođstvo 1-0 na startu serije.

– Promašio sam nekoliko šuteva, bili su sve glasniji i onda sam ubacio taj jedan. To je samo izašlo iz mene. To je bio samo trenutak. Prirodno je, a osetio sam da je bilo i zabavno.

Publika drugačije posmatra košarku u NBA u odnosu na Evropu. Bogdanović je osetio kako je na obe scene, pa može da uporedi.

– Osećam da ovde u Americi navijači prate igrače, superstarove i pojedince. U Evropi su nekako više orjentisani na timove.

Pričao je Bogdan i o prvim košarkaškim koracima i zašto je izabrao baš taj sport.

– To je bilo zbog Svetskog prvenstva 2002. godine. Svi su pričali o tome, pa i deca u školi. Gađali smo trojke i imitirali Peđu Stojakovića ili neka druga velika imena naše košarke. Nadam se da sada deca to rade ugledajući se na nas. Dobar je osećaj biti u toj poziciji.

Kao mali je rado gledao NBA utakmice i navijao za Kingse. Prateći košarku u Americi postao je fan Kobija Brajanta.

– Postao sam njegov fan kad je ubacio 81 poen. To je bilo ludo, to je nešto nemoguće… Od tada sam počeo da ga pratim, voleo sam tu njegovu strast. Nekoliko godina kasnije je osvojio prvenstvo jednom, pa drugi put. Shvatio sam da je baš , baš dobar.

Bogdanović je ponosan na ono što trenutno radi njegov kolega – Nikola Jokić.

– Biće potrebno vreme da se shvati šta je uradio ove godine. Ova MVP nagrada je nešto što mogu da uporedim sa zlatom naše reprezentacije koju su osvojili naši idoli poput Stojakovića, Divca, Đorđevića… Osećam da on može da motiviše naredne generacije u Srbiji. To mnogo znači… Prvi je ovo uspeo da uradi, a ima još mnogo utakmica – zaključio je Bogdan Bogdanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike