Nenadić i Cupara bez finala: Kil posle velike drame i produžetka došao do borbe za trofej

28.12.2020

22:08 >> 22:09

0

Autor: M. R.

Vesprem poražen u triler završnici polufinala - 36:35

Nenadić i Cupara bez finala: Kil posle velike drame i produžetka došao do borbe za trofej
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Srpski rukometaši neće igrati u finalu EHF Lige šampiona. Za titulu će se boriti sutra od 20.30 ekipe Barselone i Kila. Nemački tim je u spektakularnom drugom polufinalu tek posle produžetka uspeo da savlada mađarski Vesprem, u čijem sastavu su bili Petar Nenadić i Vladimir Cupara – 36:35 (poluvreme 18:13, kraj 29:29).

Kil je u prvom delu meča imao visoko vođstvo od sedam golova razlike (17:10), ali je Vesprem uspeo da se vrati i povede u drugom delu utakmice. Na kraju je najpravednije bilo da se ovakav meč reši u produžetku. Nenadić je Mađarima doneo plus dva, ali su domaći ponovo imali odgovor… Pogodio je Ekberg i postavio konačan rezultat, jer poslednji napad preko Nenadića Vesprem nije iskoristio.

Pročitajte još

Obe ekipe su bile pod velikim pritiskom, zbog važnosti meča. Iako su napravile i veliki broj grešaka, ipak su pružile ljubiteljima rukometa duel za pamćenje zbog neizvesnosti i dramatične završnice…

U pobedničkom sastavu najviše golova je postigao Hendrik Pekeler – 8, jedan manje je postigao Ekberg. U poraženom timu po sedam su postigli Gasper Marguc i Vuko Borozan. Petar Nenadić nije bio na uobičajenom nivou, pa je utakmicu završio sa samo dva gola.

Kil će se boriti za četvrtu titulu, a Barselona za jubilarnu desetu. Pre tog susreta sastaće se Vesprem i PSŽ od 18.00 u borbi za utešnu treću poziciju. Ovaj fajnal-for je završnica prethodne sezone, koja je prekinuta zbog virusa korona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike