Vujović: Ja marginalac? A ko je taj što me proziva!

25.12.2020

16:23 >> 16:31

0

Autor: Milan Nastić

Rukometna legenda, u intervjuu za 24sedam, odlučila da odgovori bivšem hrvatskom rukometašu koji ga je žestoko uvredio

Vujović: Ja marginalac? A ko je taj što me proziva!
Copyright Profimedia/printscreen youtube

Veselina Vujovića možete da opišete na mnogo način. Ipak, reći za čoveka koji je bio kao igrač najbolji na svetu, koji u svojoj riznici ima olimpijsko i svetsko zlato, a koji je kao selektor doveo “malu” Sloveniju do bronze na SP, da je marginalac, e za to je potrebno baš veliko neznanje! Ili se iza svega krije ozbiljna zla namera.

Upravo ovu reč upotrebio je bivši hrvatski rukometaš Goran Šprem kada je pričao o mogućnosti da čuveni Vuja postane selektor “kockastih”. Konkretno, nekadašnje levo krilo, koje je igralo u najslavnijoj generaciji “kauboja” koja je stigla i do olimpijskog zlata (naravno da Šprem nije bio prva zvezda pored igrača kao što je bio Ivano Balić), u podkastu “Inkubator” je izgovorilo:

Vujović je bio najbolji igrač sveta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo da pričam o njegovim trenerskim kvalitetima. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegovu trenerski kvaliteti jednaki nuli.

A šta na to kaže Vuja? Za portal 24sedam, Vujović je poručio da je iznenađen takvim stavom, pošto, kako sam priznaje, Šprema praktično i ne poznaje.

– Pročitao sam tu izjavu i bio sam blago rečeno šokiran. Stvarno ne znam odakle Špremu ideja da priča o meni da sam ja marginalan lik, kada se nas dvojica i ne poznajemo. Mislim da prvo nekog treba da znaš da bi mogao da donosiš neke zaključke. Kako sam ja marginalna ličnost, kada se zna šta sve imam iza sebe, što kao igrač, što kao trener? Mislim da svi znaju ko sam i šta sam uradio u životu i postigao u rukometu. U Crnoj Gori postoji jedna izreka: “Moraš da pojedeš džak soli da bi nekog upoznao”. E sada, koji su njegovi motivi protiv mene, to stvarno ne znam – poručio je Vujović za 24sedam.

Pročitajte još

Ipak, neobično je da neko na ovaj način priča o čoveku koji je sa Zagrebom osvojio dve titule i dva kupa.

Ja o Špremu ne želim da pričam ništa, jer smo se u životu videli samo dva puta. Čini mi se da smo jednom komentarisali neku utakmicu. Ali ja o njemu kao čoveku ne mogu, niti želim da govorim, jer ga ne poznajem. Kulturan sam i vaspitan tako da o ljudima mogu da donosim zaključke tek kad upoznam tu osobu. Čime je izazvana ta njegova izjava, ko će ga znati, niti me zanima.

Veselin Vujović se osvrnuo i na pisanje medija da bi u bliskoj budućnosti mogao da sedne na klupu hrvatske reprezentacije.

Slatko ću se nasmejati i ne želim da pričam na tu temu, jer treba da se radujemo. Dolaze nam božićni i novogodišnji praznici i svi treba da uživamo u njima – ostao je zagonetan za 24sedam Veselin Vujović, čovek koji je do sada bio selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike