Nenad Lalatović: Nemoguće je da neko veže 20 pobeda! Ma, ni šest i sedam, nije realno

05.05.2021

18:25

0

Trener Vojvodine o obećanju predsednika Vučića da će srediti stanje u srpskom fudbalu

Nenad Lalatović: Nemoguće je da neko veže 20 pobeda! Ma, ni šest i sedam, nije realno
Copyright MN Press

Trener Vojvodine Nenad Lalatović posle remija u Novom Sadu sa ekipom Radničkog iz Niša kaže da je pročitao izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da po njemu nije moguće da jedan klub veže 20 pobeda, pa i manje od toga. Lalatović, iako nije imenovao, svoje sumnje je uputio na adrese Crvene zvezde i Partizana, koji su jedini imali takve serije ove sezone:

–  Čitao sam izjavu predsednika Vučića o tome da će da stane na put nekim stvarima u našem fudbalu i ja to apsolutno podržavam. Od leta kod nas mora sve da se radi čisto i ne sme nijedna greška da bude namerna. Drago mi je što je javno rekao da će naš fudbal biti bolji za 50%, jer nismo zaslužili da UEFA tako piše o nama. Nemoguće je da neki klub veže 20 pobeda, pa čak i šest, sedam, to nije realno što se dešava kod nas. Apsolutno mu verujem na reč da će stati svemu tome na put i ako uspe da promeni i fudbal u Srbiji, onda treba da vlada dokle god on to želi. Jer ako i u tome uspe, što niko nije u poslednjih 15 godina, onda mi boljeg nemamo i neka vlada još 50 godina.  Ja mu držim palčeve od sveg srca, jer bi to bilo dobro i za klubove i za igrače i za navijače, pa i za nas trenere – zaključio je Lalatović.

Lalatović je poželeo svom bivšem klubu Radničkom da u preostala tri kola sačuva status u Superligi:

– U tom klubu proveo sam sjajnih godinu dana i u tom periodu doživeo sam samo dva poraza, jer smo imali fenomenalan tim. Radnički je veliki klub, baš kao i grad Niš i bilo bi apsolutno nezasluženo da ispadne u Prvu ligu. Klub sa takvom tradicijom, sa takvim stadionom i navijačima, kao i upravom kluba, ne zaslužuje da ispadne i ja im od sveg srca želim da opstanu. Pričao sam i sa igračima, verujte mi, gospodina Tončeva mogu da vole ili ne vole, ali on je gospodin za mnoge ljude koji vode klubove u Super ligi. Radnički nijedan dinar ne duguje svojim igračima.

Pročitajte još

– Čak je i dao plate unapred i svaka čast gospodinu Tončevu na tome, jer mi sada kažu da je situacija još bolja nego kada sam ja bio, a i tada je bilo odlično. Kao Radničkom, isto tako ne želim da ispadne i Novi Pazar, jer je to fudbalski grad, sa sjajnim navijačima. Bilo bi greota za naš fudbal da ispadnu takva dva kluba – ističe trener Vojvodine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike