Kiks šampiona na Banjici: Zvezdi samo bod, Rad nastavlja borbu za opstanak (VIDEO)

05.05.2021

17:55 >> 17:56

0

Autor: N. St.

Crveno-beli nisu uspeli da pobede na gostovanju

Kiks šampiona na Banjici: Zvezdi samo bod, Rad nastavlja borbu za opstanak (VIDEO)
Copyright MN Press

Osvojila je Crvena zvezda titulu, Dejan Stanković je poručio da neće dozvoliti opuštanje uprkos tome što je sve rešeno. Posle svega viđenog izgleda da je Rad bio taj koji je imao motiv više, pre svega zbog činjenice da se bore za opstanak.

Tako su na Banjici došli do boda protiv crveno-belih – 2:2 (1:2).

Sa ovim rezultatom su došli do 43. poena i imaju jedan manje od Proletera koji je prvi “iznad crte”, dok će Zvezda protiv Zlatibora pokušati da prebaci “stotku” pošto sada ima 99 bodova.

Od prvog minuta je Zvezda krenula u napad. Držali su loptu u svom posedu i pokušavali da ugroze gol svog nekadašnjeg čuvara mreže Damira Kahrimana. Najviše je činio to Milan Pavkov. Napadač crveno-belih je u prvih 20 minuta imao četiri velike šanse da postigne pogodak. Neke je odbranio iskusni golman, kod nekih je imao i malo sreće.

Nastavljali su se napadi crveno-belih i delovalo je da će biti samo pitanje vremena kada će pogoditi gol. Kahriman je zaustavljao udarce Pavkova, ali nije mogao ništa u 31. minutu. Ivanić je dobio loptu na strani, poslao povratni pas ka Falku koji je primirio loptu i poslao je u gol.

Posle primljenog gola su se „građevinari“ oslobodili, krenuli su sa napadima i umalo izjednačili u 38. minutu. Šut iz daljine Kaluđerovića je zaustavila stativa. Za to je stigla kazna u 42. minutu. Gajić je šutirao, Kahriman odbranio, lopta se odbila pravo do Pavkova koji je konačno uspeo da zatrese mrežu.

Drugi gol je doneo malo opuštanje, pa je nekoliko desetina sekundi kasnije na semaforu stajalo 1:2. Nemanja Mladenović je lako prevario Gobeljića, pronašao prostor za šut i pogodio. To je iznerviralo Stankovića koji je bio vidno ljut na svoje izabranike zbog reakcija u kaznenom prostoru.

Rad je nastavio sa nešto ofanzivnijom igrom i u drugom delu. Malo je nedostajalo da poravnaju rezultat u 57. minutu, ali je Degenek intervenisao na gol liniji. Bio je to dovoljan znak za Stankovića da reaguje i da uvede Srnića, Bakajoka i Falćinelija umesto Pavkova, Gavrića i Nikolića.

Borjan je imao pune ruke posla. Prvo je uspeo da zaustavi udarac Jovanovića, ali nije mogao mnogo toga u 74. minutu. Šarić je ušao u kazneni prostor, namestio se, gađao i pogodio dalji ugao za 2:2.

Napravio je Stanković nove promene odmah posle tog gola, ušli su Krstović i Sanogo umesto Falka i Petrovića. Kod domaćina je strelac gola Šarić ustupio mesto Damnjanoviću.

Probala je Zvezda da se oporavi od šoka i da dođe do trijumfa, Pankov je u 85. minutu bio izvođač slobodnog udarca sa oko 20 metara i poslao je loptu daleko preko gola. Nedugo zatim je Bakajoko bio i izglednoj šansi posle loše intervencije odbrane Rada, šutirao je veoma loše. Mogao je Falćineli sve da reši u 88. minutu kada se našao u situaciji jedan na jedan, pokušao je da prebaci Kahrimana koji je izleteo, poslao je loptu preko prečke. Novih promena rezultata do poslednjeg zvižduka nije bilo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike