Nemojte da umiremo zbog fudbala: Italijani ne žele Engleze na utakmici četvrtfinala EP

02.07.2021

10:56

0

Još su sveže rane sa utakmice Atalanata - Valensija

Nemojte da umiremo zbog fudbala: Italijani ne žele Engleze na utakmici četvrtfinala EP
Copyright Džek Griliš i Hari Kejn, Tanjug/Justin Tallis, Pool photo via AP

Fudbaleri Engleske i Ukrajine u subotu će igrati četvrtfinale Evropskog prvenstva u Rimu, a već sada je poznato da će navijači “Gordog Albiona” imati problema ukoliko dođu u prestonicu Italije.

Domaćin ovog susreta poslao je jasnu poruku Englezima jer se u njihovoj domovini situacija sa koronavirusom pogoršava, uz činjenicu da se delta soj razvija širom Evrope.

Pročitajte još

– Ne dolazite, ne želimo smrt – poručuju Italijani, kojima je i dalje u svežem sećanju haos nakon utakmice Atalante i Valensije u Bergamu i hiljade i hiljade preminulih.

– Ne sme se ponoviti, ne želimo da budemo u istoj situaciji kao prošle godine. Naša poruka Englezima je jednostavna, ne sme se umirati zbog fudbalske utakmice. Imamo pravilo petodnevnog karantina i ako niste stigli pre 28. juna, bićete vraćeni kući – kaže Alesio D’Amato, čovek koji se bavi zdravstvenim problemima na području Lacija.

Sa njim se složio i šef odseka za zarazne bolesti u jednoj do rimskih bolnica Klaudio Mastrojani:

– Videli smo šta se dogodilo u Škotskoj. Situacija kod nas se popravlja, bolnice biše nisu pretrpane, ali veliki broj Engleza na našim ulicama povećava šansu za rast broja infekcija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike