Ne stišava se bura u Holandiji: Napadači na Tadića privedni, pa pušteni

01.03.2021

07:27

0

Autor: D. B.

Kapitena Ajaksa navijači PSV-a su pogodili kovanicom u glavu

Ne stišava se bura u Holandiji: Napadači na Tadića privedni, pa pušteni
Copyright Profimedia

Ajaks je prijavio incident u kome su navijači PSV-a napali i pogodili u glavu kovanicom kapitena kluba Dušana Tadića ispred stadiona posle derbi meča šampionata Holandije.

Policija je neposredno posle incidenta privela dva lica koji su bili najratoborniji ispred “Filips stadiona”, ali su tokom noći oni i pušteni iz pritvora.

Svemu je prethodio sukob Tadića sa kapitenom PSV-a Denzelom Damfrisom u finišu meča. Tadić je objasnio da ga je igrač domaćeg tima vređao neposredno pre izvođenja jedanaesterca u 92. minutu, a da je njegova reakcija posle postignutog gola tvrdi da je bio odgovor na ono što su mu govorili igrači PSV-a.

– Šta je trebalo da im se zahvalim što su me vređali i provocirali? Ne. Moraš da odgovoriš na to što su mi rekli, pošto da nisam onda bih bio to što su rekli da jesam. Ne mogu da igraju te psihološke igre samnom. Ja sam Srbin i mi smo u tome jaki – objašnjavao je Tadić posle meča, a pre incidenta ispred stadiona.

Sa druge strane Damfris je optužio Tadića da mu je psovao majku i napomenuo da to ne može da trpi.

Trener Ajaksa Erik ten Hag pokušava da smiri strasti posle neprijatne situacije. Naravno, pruža podršku svom kapitenu, pokušavajući da objasni javnosti, koja je mahom protiv Tadića, da su za sve krivi igrači PSV-a.

Pročitajte još

– Tadić je mentalno izuzetno snažan. Isprovocirali su ga do koske, ali videli ste da koliko je miran u glavi. Sedeo sam na klupi pošto sam znao da će da postigne gol. Ali, u njegovom karakteru je da pokazuje emocije. Ali, hajde da ne pravimo ogromni problem oko tog incidenta. Sve što se desilo trebalo bi da ostane na terenu. Dušan je bio miran u pravim momentima. On je pravi pobednik – objasnio je trener Ajaksa Erik ten Hag.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike