NBA zvezda, hapšena zbog posedovanja droge, sada je u poslu sa kanabisom

23.10.2020

06:48 >> 08:38

0

Autor: D. B.

Čovek koji je bio deo najjače košarkaške lige na svetu od 1989. do 2003. godine objavio je početak novog biznisa

NBA zvezda, hapšena zbog posedovanja droge, sada je u poslu sa kanabisom
Copyright Profimedia/AFP PHOTO TOM MIHALEK

Šta radite kada se završi sportska karijere? Da li s pozicije igrača prelazite na mesto trenera ili čelnika nekog kluba? Da li novac koji ste zaradili koristite da biste uložili u neki biznis? Ili samo trošite ono što ste zaradili, pa dok ima ima…

Primera ima mnogo, a poslednji primer preduzetničkog duha kod nekadašnjih sportista stiže nam iz SAD.

Šon Kemp, danas čovek od 50 godina, a nekada igrač koji je bio neizostavni član Ol-star NBA timova i akter mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu od 1989. do 2003. godine, odlučio je da se baci u vode koje aposolutno nemaju veze sa sportom.

On će 30. oktobra otvoriti prodavnicu pod imenom „Shawn Kemp’s Cannabis“.

Njegova prodavnica je prava ovakva prodavnica u Sijetlu u vlasništvu jednog Afroamerikanca, a u njoj će svi moći da legalno kupe marihuanu. U državi Vašington, gde se nalazi Sijetl, prodavanje marihuane je legalno od 2014. godine, a prema određenim procenama, ovo je biznis koji je najvećoj kompaniji u ovoj državi „Main Street Marijuana“, sa kojom je Kemp napravio saradnju, doneo gotovo 150.000.000 dolara.

– Radio sam naporno da bih napravio ovu prodavnicu. Želeo sam da imam samo najbolje proizvode, da kupcima obezbedima da mogu da uživaju i da imam najbolje cene u Sijetlu. Imam sjajne partenere i želim da poručim svim budućim korisnicima da su mi oni najbitniji. Nadam se da će moja kompanija pomoći svima da uđu u svet legalne marihuane. Naročito to želim da uradim sa ljudima čija je boja kože crna – rekao je Kemp, koji je tokom NBA karijere postigao 15.347 poena, uz 8.834 skoka, 1.279 blokada i osvojenu zlatnu medalju na SP 1994. godine u Kanadi.

Kemp je tokom karijere imao dosta problema sa korišćenjem marihuane. U aprilu 2005. godine uhapšen je zbog posedovanja marihuane i kokaina, a nešto kasnije je i priznao krivicu. Godinu dana kasnije ponovo je uhapšen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike