NBA legenda se bori za život, priključen na kiseonik, moli za molitve i oproštaj

08.09.2021

07:47 >> 07:53

0

Igrao je sa Barklijem u čuvenoj generaciji Finiksa

NBA legenda se bori za život, priključen na kiseonik, moli za molitve i oproštaj
Copyright Instagram/cedceballos

Nekadašnja NBA zvezda Sedrik Sebalos nalazi se na intenzivnoj nezi i bori se sa kovidom-19. Bivši igrač mnogih klubova, najduže je igrao za Finiks i Lejkerse, a bio je poznat po zakucavanjima i igri ispod koša, ali i po izuzetnom glasu zbog koga su ga mnogi zvali da pređe u pevače.

Sada ima 52 godine i nalazi se u bolnici, na odeljenju intenzivne nege. Na svom Instagramu je objavio fotografiju na kojoj se vidi da je priključen na kiseonik.

Ovo mi je 10 dan na intenzivnoj nezi. Kovid 19 me zvanično šutira u zadnjicu. Pozivam celu porodicu, sve prijatelje, molitvene ratnike, iscelitelje da se molite za mene i poželite mi ozdravljenje. Ako sam vam išta uradio u prošlosti, javno vam se izvinjavam. Moja borba nije gotova. Hvala.

Sebalos je rođen na Havajima, izabran je na draftu 1990. Pobedio je u takmičenju u zakucavanju na Ol staru 1992, a naredne godine je igrao veliko finale protiv Čikago Bulsa. Bila je to najveća generacija Sansa do ove. U njoj su igrali još i Čarls Barkli, Kurt Rejmbis, Den Majerli, Kevin Džonson, Deni Ejndž i drugi…

Pogledajte kako je Sebalos zakucao sa vezanim očima:

Sebalos je igrao čak do 2011. ali zbog raznih povreda nikad više nije bio na nivou iz Lejkersa sredinom devedesetih. Pre 10 godina su mu ugrađena dva stenta i tada je definitivno prekinuo karijeru.

Inače, njegov deda i deda Kobija Brajanta su rođena braća.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike