Najveći uspeh posle 30 godina: Četiri zlata za srpske boksere u Zagrebu

10.05.2021

11:17 >> 11:19

0

Autor: Milan Nastić

Ponovo dominiraju na Balkanu

Najveći uspeh posle 30 godina: Četiri zlata za srpske boksere u Zagrebu
Copyright Promo/BSS

Spuštena je zavesa na prvenstvo Balkana u boksu koje je održano u Zagrebu. Prvi put nakon 30 godina Srbija se sa ovog takmičenja vratila sa četiri zlata.

Bokseri su ukupno osvojili sedam medalja, šest u ženskoj, od toga po dve zlatne u obe konkurenciji.

Uz učešće devet reprezentacija iz okruženja, Srbija je pokazala odličan kvalitet, a svakako najviše raduju zlatne medalje Nemanje Gavrilovića u kategoriji do 60 kg i Vladimira Mirončikova do 81 kg.

Pročitajte još

Mladi bokser Nemanja Gavrilović koji je nedavno osvojio Beogradskog pobednika, puca od samopouzdanja nakon trijumfa u prestonici Hrvatske.

– Prezadovoljan sam zaista i mogu da kažem da je bilo vrlo teško doći do ovog zlata. Mlad sam i moje vreme tek dolazi, a ispred sebe sam imao dva izuzetna protivnika koji su bili favoriti, najpre takmičar iz CG, zatim i nezgodni Albanac. Pokazao sam da sam izuzetno spreman. Nakon pobede nad Crnogorcem došao je duel sa Albancom kojeg sam gledao pre pet godina na jednom takmičenju i bio oduševljen kako boksuje. Sada zlato leži na mojim grudima i mogu da kažem nebo je granica, idem dalje. Veliku zahvalnost dugujem i mojim trenerima Filipu Gavriloviću i Bojanu Arsiću sa kojima treniram u bokserskom klubu Despot iz Smederva, kao i selektoru Pipreskom i treneru Frometi sa kojima radim u reprezentaciji. Nema odmora, sledi nastavak rada i novi mečevi, najpre u okviru Regionalne Lige gde ću sigurno boksovati, kao i Evropsko prvenstvo do 22 godine i ukoliko se tu pokažem i osvojim medalju, onda sigurnam sam mogu dobiti poziv i da ostvarim san i učestvujem na seniorskom SP u Beogradu – kazao je Gavrilović.

Pročitajte još

Reprezentativka Srbije Aleksandra Rapaić takođe je bila bez greške u Zagrebu.

– Presrećna sam ostvarenim. Nakon Beogradskog pobednika, sve sam učinila da budem najbolja u mojoj kategoriji na šampionatu Balkana i uspela sam. Hvala svima na podršci, demo dalje. Predstoji mi još mnogo treninga i priprema za naredne mečeve, a sigurna sam da ću ove godine nastaviti koračati stazom upeha. Želim da budem šampionka Srbije i da nastavim sa pobedama na međunarodnom planu – poručila je Rapaićeva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike