Najveći crnogorski talenat napustio Budućnost, sreću traži u Nemačkoj

06.07.2021

10:19

0

Nije hteo da se razvija u Podgorici

Najveći crnogorski talenat napustio Budućnost, sreću traži u Nemačkoj
Copyright Džordan Lojd i Fedor Žugić, MN Press

Podgorička Budućnost ostala je bez svog projektovanog lidera tima. U pitanju je 17-godišnji Fedor Žugić, koji važi za najvećeg talenta crnogorske košarke. 

Mladi bek-šuter je potpisao za nemački Ulm, gde je već promovisan. 

– U Ulmu ću imati priliku da se razvijam na vrhunskom evropskom nivou. Imaću jedinstvene uslove za trening i priliku da radim sa trenerom Jakom Lakovičem, koji je i sam igrao na najvišem nivou. Jedva čekam da počnem da radim sa timom i da nastupam pred navijačima – rekao je Žugić za klupski sajt. 

Sportski direktor kluba, Torsten Lajbenat kazao je da je Žugić “nebrušeni dijamant”, ali sa velikim iskustvom za svoje godine. 

Žugić je u Budućnosti imao stipendijski ugovor. Profesionalni je mogao da potpiše kada postane punoletan, 18. Septembra. Ulm je pristao da plati obeštećenje, koje uopšte nije bilo visoko, da ne bi čekao punoletstvo igrača. 

Žugić je trebalo da bude lider tima u budućnosti. U drugom delu sezone je bio član prve petorke i imao je solidnu minutažu. 

Žugić je februara 2019. najmlađi debitant u Evroligi, kada je sa 15 godina i 197 dana zaigrao za Budućnost protiv Žalgirisa. 

Prošle sezone u ABA ligi za prosečno 10,5 minuta po meču postizao 3,4 poena. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike