Najbolja teniserka sveta osvojila drugi grend slem trofej u karijeri

10.07.2021

15:22 >> 15:41

0

Autor: Adam Štulić

Ešli Barti u finalu Vimbldona bolja od Pliškove

Najbolja teniserka sveta osvojila drugi grend slem trofej u karijeri
Copyright Ešli Barti foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Australijska teniserka Ešli Barti nova je šampionka Vimbldona.

Prva teniserka sveta je u finalu londonskog grend slema, posle skoro dva sata bore, savladala Čehinju Karolinu Pliškovu 6:3, 6:7, 6:3.

Prvi reket planete kod dama je furiozno počela meč za trofej na Otvorenom prvenstvu Engleske. Na startu je napravila dva brejka i trasirala sebi put ka osvajanju prvog seta.

Kada je Barti u trećem gemu drugog seta ponovo oduzela servis rivalki delovalo je da će meč brzo biti završen, a iako je Pliškova ubrzo uspelda da vrati brejk (3:3), Australijanka je u 11. gemu još jednom oduzela servis protivnici i došla nadomak velikog slavlja.

Ipak, kao da se Barti tada uplašila pobede, ruka joj je zadrhtala pa je Čehinja uspela da set odvede u taj brejk koji je dobila prilično lako (7:4) i najavila veliki preokret.

Pročitajte još

Do njega, međutim, nije došlo. Prva teniserka sveta je ponovo brzo napravila brejk (2:0) koji je čuvala do samog kraja, kada nije dozvolila da joj se ponovi priča iz drugog seta. U odlučujućem gemu je sačuvala jednu brejk loptu i onda prvu iskoristila prvu priliku da završi duel i proslavi osvajanje drugog grend slema u karijeri, posle Ju Es opena pre tri godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike