Najbolja srpska atletičarka otkrila borbe koje vodi sama sa sobom

05.07.2021

08:18 >> 08:28

0

Autor: Adam Štulić

Ivana Španović napravila sjajnu uvertiru za Tokio

Najbolja srpska atletičarka otkrila borbe koje vodi sama sa sobom
Copyright Ivana Španović foto: MN Press

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović napravila je sjajnu uvertiru za Olimpijske igre. Maestralna skakačica udalj slavila je na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, uz najbolji rezultat u dosadašnjem toku.

– Uzeta mera skoku od 6,88 metara sinoć u Stokholmu. U minusu 2,4 sa vetrom, u plusu 2,4 u kilogramima, ali dovoljno za pobedu – napisala je na društvenim mrežama Ivana.

Sjajna Srpkinja, koja je u poslednje vreme često kuburila sa povredama, u najboljem mogućem trenutku ulazi u formu koja je lansirala u evropski i svetski atletski vrh. Posle svega što je „preturila preko glave“, objasnila je i kakve borbe vodi unutar sebe.

– Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija. Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelj. Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup? Najbolje uloge odigrala sam kad nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred, jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa. Zapravo, ono što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta pa šta bude. Znam samo da me nepoznato nije nikada izneverilo – zaključila je u objavi Ivana Španović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike