Na današnji dan Astori bi napunio 34 godine (video)

07.01.2021

12:44

0

Autor: Milan Nastić

Fjorentina ga nije zaboravila

Na današnji dan Astori bi napunio 34 godine (video)
Copyright Profimedia.rs

Prošlo je skoro tri godine od kako je umro Davide Astori. Bivši kapiten Fjorentine danas bi napunio 34 godine, a klub iz Firence ga nije zaboravio.

– 7.januara pre 34 godine je rođen Astori. Uvek će biti sa nama i nikad te nećemo zaboraviti – piše na Tviteru Fjorentine.

A, vratimo se na taj kobni 5.mart 2018. godina kada je odjeknula vest da je Davide Astori preminuo zbog srčanog udara u snu u hotelu u Udinama za vreme karantina,jer je klub iz Firence tog dana trebalo je da igra meč Serija A protiv Udinezea.

Odmah su odložene sve utakmice Serija A, zbog tragedije, a fudbalski svet je bio u šoku. Niko nije mogao da veruje šta se dogodilo,jer kapiten Fjorentine pre toga nije imao nekih zdravstvenih problem.

Da tragedija bude još veća, Astori je dve nedelje pre toga postao otac, i kako su prepričavali njegovi saigrači iz ekipe, njegovoj sreći nije bilo karaja, jer je dugo čekao da postane otac.

Ali, nažalost, smrt ga je odvojila od tek rođenog deteta,koje nikad neće upoznati svog oca.

Odmah posle njegove smrti počele su razne spekulacije kako je moglo da se dogodi da jedan profesionalni fudbaler umre od srčanog udara, a da pre toga doktori Fjorentine nisu znali da Astore ime nekih zdravstvenih problema, i još da se to dogodi u snu.

Pročitajte još

Čak je italijansko tužilaštvo podiglo istraga po tom pitanju,ali je utvrđeno da kapiten “ljubičastih” nije preminuo nasilnom smrću.

Istraga je utvrdila da je Astori umro od aritmije,uzrokovano kardiomipatijom, koja se ne može otkriti tek u 20 odsto slučajeva, ali javnost je i dalje bila skeptična i tražila odgovor kako nije mogla da se spreči njegova smrt.

Ipak, posle nekoliko meseci istraga je kompletirana, a izvešataj je uradila laboratorija u Padovi koja je vodeća ustanova u svetu po pitanju patalogije.

Naime, oni su istražilivali 800 slučajeva iznenenadnih smrti mlađih od 35 godina, a od kojih je bilo 100 sportista.

Upravo je četvrtina preminula od artimije uzrokovane kardiomipatijom koja je nasledna bolest, a kod obolelih koji se profesionalno bave sportom, mogućnost smrti je veća čak pet puta, što je bio i slučaj kod Astorija.

Inače,klub iz Firnce i Kaljari su odmah tog dana je povukli dres sa brojem 13, a Fjorentina je fiktivno produžila ugovor sa bivšim kapitenom i sav novac je bio uplaćen na račun Astorijeve supruge.

On je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Milan, Pizagetone, Kremonese, Kaljari, Romu i Fjorentinu.

Za reprezentaciju Italije je nastupao 14 puta i postigao jedan gol.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike