MotoGP zavijen u crno: Mladi Švajcarac Džejson Dupaskije podlegao povredama

30.05.2021

11:54 >> 14:56

0

Tinejdžer preminuo u Firenci od posledica pada sa motora tokom kvalifikacija za VN Italije

MotoGP zavijen u crno: Mladi Švajcarac Džejson Dupaskije podlegao povredama
Copyright Profimedia

Švajcarski motociklista Džejson Dupaskije preminuo je danas popodne na traumatološkoj klinici u Firenci od povreda zadobijenih tokom subotnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Italije u Moto3.

Mladi švajcarski vozač doživeo je sudar na stazi posle čega je u stravičnom padu sa motora doživeo povrede glave opasne po život. Lekari su mu 40 minuta ukazivali pomoć na stazi, da bi potom helikopterom Hitne pomoći bio prebačen u bolnicu u Firenci.

Profimedia

– Duboko smo tužni zbog vesti o smrti Džejsona Dupaskijea. U ime cele porodice MotoGP svoju ljubav šaljemo njegovom timu, njegovoj porodici i voljenima. Nedostajaćeš nam, Džejsone. Vozi u miru – poručili su organizatori takmičenja Moto3.

– Uprkos naporima medicinskog tima i svih onih koji su brinuli o švajcarskom vozaču, bolnica u Firenci saopštila je da je Dupaskije nažalost podlegao povredama – rekao je promoter takmičenja.

Dupaskije je imao teške povrede mozga i još juče se od dobro obaveštenih izvora moglo saznati da lekari imaju male šanse u borbi za njegov život.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike