Teška nesreća u kvalifikacijama za Moto3: Lekari se bore za život švajcarskom tinejdžeru (VIDEO)

30.05.2021

08:53 >> 08:58

0

Strašan pad Dupaskijea prouzrokovao teške povrede koje lekari u Firenci pokušavaju da saniraju

Teška nesreća u kvalifikacijama za Moto3: Lekari se bore za život švajcarskom tinejdžeru (VIDEO)
Copyright Profimedia

Žrtva teške nesreće u jučerašnjim Moto3 kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije, švajcarski motociklista Džejson Dupaskije i dalje se nalazi u kritičnoj situaciji i lekari se bore za njegov život.

U znak solidarnosti sa svojim vozačem, Dupaskijeva ekipa Prustel GP neće se takmičiti sa na VN Italije. Nesrećni Švajcarac pao je u poslednjim trenucima jučerašnjih kvalifikacija

Profimedia

Prema televizijskim snimcima na kojima se vidi samo kraj njegovog pada i izjavama ostalih umešanih vozača, Japanca Ajumu Sasakija i Španca Jeremija Alkobe, na njega je naleteo jedan motociklist, pre nego što je u strahovitom padu i prevrtanju skliznuo sa staze.

Posle četrdeset minuta intervencije spasilaca, 19-godišnji Švajcarac medicinskim helikopterom prebačen je u bolnicu u Firenci.

– Pacijent je prebačen u traumatski centar bolnice, on je višestruko traumatizovan i u ozbiljnom je stanju – rekao je u subotu medicinski izvor za AFP.

Džejson Dupaskije je sin Supermoto vozača Filipa Dupaskijea. Debitovao je u Svetskom kupu 2020. godine kao član nemačkog tima PrustelGP.

U Moto2, švajcarski vozač Tomas Luti odlučio je da se danas ne takmiči na VN Italije i da vreme provede u bolnicu kako bi bio blizu porodice povređenog zemljaka.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike