Evrokup objavio imena druge petorke: Priznanje za bivše igrače Zvezde i Partizana

22.04.2021

12:05

0

Autor: M. R.

Među izabranima su se našli Jaka Blažič i Entoni Braun

Evrokup objavio imena druge petorke: Priznanje za bivše igrače Zvezde i Partizana
Copyright MN Press

Poznato je koji su igrači zaslužili mesto u obe najbolje petorke Evrokupa. Juče je objavljeno da su među odabranih pet: Miloš Teodosić (Virtus), Džamar Smit (Uniks), Isajia Kordine (Nanter), Matijas Lesor (Monako) i Vili Rid (Budućnost).

Pročitajte još

Danas je na zvaničnom sajtu takmičenja objavljeno i ko se našao u drugoj petorci. Kao prvo ime navodi se Mantas Kalnietis, koji je predvodio ekipu Lokomotive iz Kubanja sve do četvrtfinala. Drugi član izabrane postave je Jaka Blažič. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Barselone, Baskonije, Andore, Slovana i Kranja odigrao je u dresu Cedevita Olimpije sezonu karijere. On je najbolji strelac kompletnog takmičenja sa prosekom od 19,1 poena. Takođe, ima najbolji prosečni indeks korisnosti – 19,5. Malo je nedostajalo da slovenački tim dovede do četvrtfinala.

Treći odabrani je Entoni Braun, igrač francuskog Metropolitena. Košarkaš koji je publici u Srbiji poznat po kratkom i neuspešnom boravku u Partizanu, sjajno je igrao za njegov tim i bio je najzaslužniji za plasman u četvrtfinale, u kom ih je izbacila španska Gran Kanarija. Četvrti član druge najbolje petorke Evrokupa je Džon Braun, koji je uglavnom ulazio sa klupe tokom sezone, ali je bio veoma koristan za tim. Posebno je zablistao u majstorici polufinala protiv Virtusa, kada je Uniks izbacio italijanski tim i obezbedio plasman u Evroligu. Poslednji član petorke je Vins Hanter, koji je sjajno igrao za tim iz Bolonje sve do eliminacije u polufinalu. On je bio i MVP Top 16 faze takmičenja.

Ime najkorisnijeg igrača kompletne sezone biće objavljeno u petak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike