MOK i “Fajzer” postigli dogovor: Vakcina u dve doze za svakog sportistu do Tokija

06.05.2021

20:03

0

Autor: D. P.

Cilj je da sportistu budu bezbedni na Olimpijskim igrama

AP Photo/Hiro Komae

Proizvođač vakcina protiv koronavirusa “Pfizer” obezbediće sve potrebne količine cepiva kako bi omogućio sportistima da se na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta nesmetano takmiče, bez straha od zaražavanja.

Poznata kompanija napravila je dogovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom prema kojem će ona izvršiti distribuciju vakcina i tu akciju će u saradnji će u saradnji pratiti do njene realizacije. Prve isporuke su zakazane za kraj maja, tamo gde je to moguće, kako bi se osiguralo da članovi delegacija koje učestvuju dobiju drugu dozu pre dolaska u Tokijo.

– Naša vakcina je dostupna samo u 91 zemlji, a 200 nacija učestvuje u Igrama. MOK je želeo da obezbedi da sve delegacije imaju pristup njoj. Logistički napor je da doze dođu svim učesnicima koji žele. Razgovaraćemo u svakoj zemlji sa nacionalnim olimpijskim komitetom i vladama. Ništa se ne može učiniti bez odobrenja vlasti – saopštili su iz kompanije.

Vakcinacija 11.000 sportista je već započela, jer su mnogi od njih već vakcinisani posredstvom nacionalnih programa ili su dobili obećanje da će uskoro biti imunizovani.

Pročitajte još

– Prihvatanjem vakcine možemo poslati snažnu poruku, da nije u pitanju samo njihovo lično zdravlje, već i solidarnost i blagostanje drugih – objasnio je predsednik MOK  Tomas Bah.

Trenutna zdravstvena situacija u prestonici Japana ocenjuje se kao nestabilna, budući da je novi talas zaražavanja počeo da kosi tamošnje stanovništvo.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti