Aldo Spineli pritiska Srbina da preuzme slavni klub: Livorno traži spas od Zorana Popovića

06.05.2021

17:13 >> 17:20

0

Kako 24sedam saznaje bivši predsednik Partizana i njegov pravni tim i dalje gledaju dokumentaciju italijanskog kluba

Aldo Spineli pritiska Srbina da preuzme slavni klub: Livorno traži spas od Zorana Popovića
Copyright MN Press

Nekadašnji klub Serije A sa kojom se i Partizan sastajao u Ligi Evrope, ekipa Livorna, očekuje spas upravo od jednog čoveka sa crno-belima na značajnom mestu u svojoj radnoj biografiji.

Bivši predsednik Partizana Zoran Popović ponovo je u italijanskim medijima aktuealan kao kupac kluba sa obale Tirenskog mora. Dnevni list “Il Tireno” prenosi da je najveći predsednik u istoriji kluba Aldo Spineli zatražio od bivšeg prvog čoveka Partizana da uđe sa kapitalom svoje kompanije u klub kako bi se injekcijom od milion i po evra premostili troškovi i završila aktuelna sezona. Na taj način, piše dnevkim iz Livorna, povećao bi se kapital kluba, usled čega bi Rosetano Navara i Mauro Fereti izgubili većinski deo akcija, dok bi kontrolni paket prešao u vlasništvo srpskog biznismena.

Spineli bi pod kontrolom imao svoj manjinski deo. Kako 24sedam saznaje od izvora iz okruženja bivšeg predsednika Partizana, njegov pravni tim i dalje studira dokumentaciju kluba i nije tako izvesno da će prihvatiti poziv Spinelija da dokapitalizuje klub. Livorno ove godine ispada iz treće lige Serije C, odakle su 2002. godine krenuli da se probijaju pod vođstvom Spinelija sve do Serije A i izlaska na ervoscenu 2006/07.

Spineli je u septembru prošle godine prodao 21 odsto akcija Navaru, a drugim preduzetnicima 69 odsto, zadržavši za sebe samo deset odsto akcija kluba. Intreresantno je da se na klupi ekipe nalazi Marko Amelija, bivši golman Livorna, koji je crno-belima, posebno golmanu Ivici Kralju ostao upamćen po golu na stadionu u Humskoj za konačnih 1:1.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike