Moćno pismo navijača Barse Leu Mesiju: Boje su spale, ali samo jedan klub će zauvek biti tvoj (FOTO)

11.08.2021

15:12 >> 20:48

0

Fudbal je za mnoge mnogo više od igre

Moćno pismo navijača Barse Leu Mesiju: Boje su spale, ali samo jedan klub će zauvek biti tvoj (FOTO)
Copyright Lionel Mesi, Tanjug, AP Photo/Joan Monfort

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu. Fudbal sa sobom nosi emociju. Vrlo često u nama probudi neku za koju nismo ni znali da postoji. Ili ne želimo da postoji.

Ali, isto tako često u nama probudi i emociju na koju treba da budemo ponosni. I o kojoj bi moglo da se razmišlja na nekom dubljem nivou.

Obe vrste emocija probudila je kod navijača Barselone istina o odlasku Lionela Mesija iz kluba, a jedan od onih, koji očigledno svim srcem vole katalonski klub, napisao je sjajno pismo Argentincu. Pismo koje ima tu emociju zbog koje se valja zamisliti.

Rafael Van der Vart, Inijesta/Profimedia

– Bilo je teško kada je odlazio Ronaldinjo, bio je teško kada je odlazio Ćavi, bilo je teško kada je Inijesta sedeo i plakao na centru terenu praznog i tamnog Nou Kampa… Sada će biti još teže budući da je otišao najbolji koji je ikad obukao dres Barselone – piše navijač, pa nastavlja:

Hvala za sve, Leo, nesumnjivo niko u skorije vreme neće moći ni da se približi onome što si ti dao za klub, za grad i uopšte za fudbal. U srcu svakog navijača Barselone za tebe će zauvek biti mesta, a i unuke ćemo učiti kako se voli i igra za jedan klub. Posebno je tužan način na koji se rastajemo, ali nikada nije zabranjeno da se organizuje oproštajna utakmica, bez obzira gde si i čiji dres nosiš. Samo će jedan klub zauvek biti tvoj.

Navijač se zatim dodirnuo i budućnosti Barselone bez Mesija, ali i budućnosti Mesija van Barselone, te imao i mudru poruku za sve navijače.

– A klub… Klub je pre svega i iznad svega i klub će se vratiti još jači. Jedan igrač ima karijeru prosečno do 34, 35 godine, klub postoji više od vek i po i postojaće mnogo više nego što ćemo mi doživeti. Godinama, uživajući u njegovoj magiji iz meča u meč, zaboravili smo da navijamo za klub, a ne za jednog igrača. Biće težak prelazni period i moguće je da dugo nećemo imati ovakvog miljenika, ali ne zaboravite sa ste klub zavoleli mnogo pre ere Mesija. I najvažnije, kada smo već morali da se rastanemo, sada konačno imaš šansu da dokažeš i začepiš usta mnogim dušebrižnicima, kojih je bilo godinama unazad, da možeš da igraš u bilo kojoj ligi i sa bilo kojim protivnikom.
Srećno!

Naser Al-Kelaifi i Lionel Mesi, Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Pa da i mi nešto napišemo ovom navijaču Barselone – Momče, pogodio si u centar mete. Nije Barsa Mesi. Nije Mesi Barsa. Nije ni fudbal sve na svetu. Ali, budi emociju…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike