Milorad Kosanović o Piksijevom "orlu": To dete je i u Partizanu pokazalo da zna fudbal

07.06.2021

11:17 >> 11:34

0

Iskusni stručnjak najveći dobitak za nacionalni tim vidi u potvrdi da Strahinja Pavlović predstavlja oslonac nacionalnog tima

Milorad Kosanović o Piksijevom "orlu": To dete je i u Partizanu pokazalo da zna fudbal
Copyright MN PRESS

Srpski stručnjak Milorad Kosanović ističe povodom utakmice “orlova” sa Jamajkom u Japanu da će selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi od svega toga imati malu korist, ali je dobro što se srpska fudbalska javnost još jednom uverila da u Strahinji Pavloviću nacionalni tim dobija čvrst oslonac.

– To dete zna da igra fudbal, ono je sve već pokazalo igrajući za Partizan, a očigledno je još napredovao ovih godinu dana u Francuskoj i Belgiji – priča iskusni trener i nastavlja:

– Gledajte, Pep Gvardiola je insistiranjem na posedu lopte učinio fudbal malo dosadnom igrom, uspeo je da je umrtvi. Međutim, postoje treneri koji ne stavljaju posed ispred rezultata, vole igru, žele loptu da predaju protivniku, a tu je onda brzina ključna. Ako je nemaš u napadu, teško ćeš do gola. Nastradao si i ako si bez nje u defanzivi. Zato su igrači poput Pavlovića zlata vredni za svaku ekipu, što se moglo videti i kod izjednačenja, ali i u odbrani. Očekujem da će biti sve bolji kako bude dobijao na iskustvu, mada, koliko me sećanje služi, sve utakmice za reprezentaciju je odigrao gotovo bez greške. Samo da nastavi tako.

Bivši strateg Crvene zvezde od ostalih detalja sa utakmice protiv Jamajke ne vidi neki ćar za Piksija:

– Igrao je tim koji nikad više nikad neće izaći u tom sastavu. Možda je mogao da vidi ko još nije zreo da bude deo reprezentacija, pa će neko i u tome videti nekakav dobitak za budućnost.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike