Milica žali zbog starta, već sutra nova trka: I Bojan daleko od finala

03.08.2021

05:33 >> 09:30

0

Novakovićeva četvrta, Zdelar osmi u B finalu

Milica žali zbog starta, već sutra nova trka: I Bojan daleko od finala
Copyright TANJUG/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski kajakaši Milica Novaković i Bojan Zdelar nisu uspeli da se domognu borbe za medalje u svojim prvim trkama na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Milica je bila četvrta u B finalu, a Bojan osmi, što im je ukupno donelo 13, odnosno 16. mesto na OI. Priliku za popravni imaće već u sredu, u trkama na 500, odnosno 200 metara.

– Moram reći da mi je bilo baš krivo zbog polufinala jer sam napravila grešku prilikom starta, a dvestotka ne prašta greške. Dobro sam se trkala posle, ali nisam uspela da nadoknadim prva dva zaveslaja koja su mi propala na početku i zaostatak koji sam zbog toga imala. Uslovi na vodi su zaista teški, znali smo da će u Tokiju biti veoma toplo, ali ipak smo ostali svi iznenađeni koliko je vrelo i teško. Nije nam od pomoći ni to što smo na vodi, jer je voda izuzetno topla, tako da nema rashlađivanja, samo dodatnog podgrevanja – rekla je Milica posle B finala, a onda najavila naredni izazov:

– Uglavnom, 200 metara je prošlo, i dobro mi je došlo da se isprobam na stazi. Sutra me očekuje start u jednosedu na 500 metara i nadam se boljim uslovima i dobrim trkama.

TANJUG/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Zdelarove kvalifikacije su u 2.51, Milica će u čamac u 3.40, a takmičenje na Igrama počinje i naš treći predstavnik Strahinja Stefanović, koji nastupa sedam minuta posle Zdelara.

Pročitajte još:

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike