Oglasio se i Željko Obradović: Osećamo se bespomoćno, patimo...

21.10.2020

08:17 >> 12:05

0

Autor: M. R.

Predsednik Borda trenera Evrolige o svim problemima koji su zadesili košarku

Oglasio se i Željko Obradović: Osećamo se bespomoćno, patimo...
Copyright MN Press

Svakodnevni problemi sa kojima se suočava evropska košarka izazvali su reakciju i najtrofejnijeg stručnjaka Željka Obradovića. Bivši trener Fenerbahčea obratio se ljubiteljima košarke kao predsednika Borda trenera Evrolige i pružio podršku svima koji se bore sa kovidom-19. Članovi Udruženja su u ponedeljak uveče imali sastanak putem video konferencije, kako bi analizirali trenutnu situaciju i spremili potencijalne sugestije.

– Sve prethodne izjave naših članova bile su usmerene ka održavanju fer takmičenja. Svi oni su deo Evrolige i trude se da urade nešto dobro u ovim teškim trenucima. Želimo da učinimo dobro našim igračima, navijačima, Evroligi, a ujedno da pomognemo jedni drugima. Korona utiče na sve delove života. Taj virus košta ljude života svakog dana širom sveta… Košarka i svi učesnici evroligaških takmičenja su pogođeni, pa svi patimo podjednako. Ova pandemija nas nekad dovede do toga da se osećamo bespomoćno i ponizno, ali smo ipak puni nade. Svima koji se bore sa koronom želimo brz oporavak. Drago nam je što su naši prijatelji i kolege Dimitris Itudis i Šarunas Jasikevičijus uspeli da se oporave i želimo Ćaviju Paskvalu (trener Zenita), igračima, zvaničnicima i osoblju klubova da brzo ozdrave – navodi se u saopštenju Željka Obradovića.

Važna promena koja će imati uticaj i na Zvezdu i Partizan

Potezi koje povlači Evroliga izazivaju različite reakcije u javnosti, ali u Udruženju smatraju da je sve vreme zdravlje na prvom mestu.

– Verujemo da će ova teška vremena proći i molimo naše navijače da budu strpljivi. Cenimo činjenicu da Evroliga vredno radi da se takmičenje nastavi i pod ovim izazovnim okolnostima koje se svakodnevno menjaju. Svesni smo da trenutna situacija ugrožava fer igru. Zbog toga mi pružamo podršku Evroligi u donošenju odluka na najprikladniji i fleksibilniji mogući način. U današnje vreme ne može da se zabrani nikome da iznese svoje mišljenje. Želimo da se naš glas čuje, pozivamo naše članove da budu glasni. Ova vremena zahtevaju novi pristup i možda će biti potrebno da se donesu teške odluke da bismo ispunili zajedničku odgovornost prema zdravlju i fer igri.

Izvršni odbor ECA je u ponedeljak i zvanično promenio pravila vezana za odlaganje utakmica. To je moguće da se uradi tri puta ukoliko ima termina do kraja ligaškog dela…

– Mi podržavamo najnovije promene koje su donete prilagođavajući propise zbog kovida-19. Mi kao treneri Evrolige nudimo znanje, iskustvo, hrabrost i ljubav košarci. Sigurni smo da milioni navijača to očekuju od nas i to i zaslužuju. Ne izlazimo sada sa konkretnim rešenjima, ali imamo predloge i mišljenje o medicionskom protokolu. Kao i svi navijači i članovi svih timova, želimo da se vratimo jači. Najveća pobeda za sve nas neće biti osvajanje trofeja u Evroligi, već kada budemo videli da su sve hale ponovo ispunjene maksimalnim kapacitetom – zaključak je saopštenja predsednika Udruženja trenera Evrolige.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike