Mesi pod istragom: Organizovao žurku kršeći mere okupljanja u doba koronavirusa

04.05.2021

07:45 >> 08:32

0

Autor: Milan Nastić

Argentinac na roštilj pozvao sve saigrače iz tima i njihove supruge

Mesi pod istragom: Organizovao žurku kršeći mere okupljanja u doba koronavirusa
Copyright Profimedia

Protiv fudbalera Barselone Lionela Mesija je pokrenuta istraga i očekuje se kazna za njega pošto je organizovao žurku u vreme epidemioloških mera koje su na snazi u Španije zbog pandemije koronavirusa.

Kako prenosi španski ABC, Argentinca je sve saigrače i njihove supruge pozvao na roštilj u svoju vilu kako bi podigao moral ekipe za finiš sezone.

Prema tim merama zabranjeno okupljanje više od šest osoba koje nisu iz različitih domaćinstva ili koje nisu usko povezane. Time su bili potencijalni rizik za “15 do 150 osoba”, što je po zakonima Španije kažnjivo.

Pročitajte još

Čelnici Barselone stali su u odbranu Mesija i saigrača, smatrajući da svi oni mnogo vremena provode zajedno i da niko sa strane nije bio ugrožen

– Naši fudbaleri provode jako puno vremena zajedno svakog dana i to često na puno manjoj distanci. Tako čine svojevrsno domaćinstvo, a ista je stvar i sa njihovim suprugama. Sa njima su svakog dana. Poštovala su se epidemiološka pravila, stolovi su bili razdvojeni i sve je bilo u redu – piše u saopštenju Barselone.

Na sličan način su nedavno i igrači Atletika prekršili pravilo, ali je postojala olakšavajuća okolnost.

– Igrači Atletika obavestili su ligu i klub tačno o broju gostiju, gde će biti i šta će raditi. Poštovali su sve propise. Za ovu zabavu saznali smo od medija i to nije dobro – rekao je izvor LFP-a za ABC i dodao kako Mesija i njegove goste očekuju sankcije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike