Gvardiola pred finalom LŠ: PSŽ traži čudo u Mančesteru

04.05.2021

06:18 >> 06:32

0

Siti je bliži, ali se Poketinovi puleni ne predaju

Gvardiola pred finalom LŠ: PSŽ traži čudo u Mančesteru
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Gluposti, greške, slaba igra glavnih zvezda i sjajna taktička postavka Pepa Gvardiole. Sve to zajedno je koštalo PSŽ da u prvom meču u Parizu zabeleži bolji rezultat. Ovako su na svom terenu doživeli poraz od Mančester sitija (1:2).

Građani“ su, uz malo sreće, u francuskoj prestonici preko De Brujnea i Mareza uspeli da dođu do pobede i ono što je još važnije da postignu dva gola na gostovanju. To im daje veliku prednost pred večerašnji okršaj na „Etihadu“. Španski stručnjak tako ima više opcija, može da se brani, mada je to previše rizično protiv Parižana, a može i da napadne i da jednim golom verovatno reši sve dileme oko finaliste Lige šampiona (21.00h, Arena sport).

– Trenutno doživljavamo zaista posebne trenutke. Na korak smo do titule u Premijer ligi, što je zaista velika stvar i igramo polufinale velikog takmičenja sa željom da izborimo prvo finale sa klubom. Na nama je sada da odradimo svoj posao. Moraćemo da odigramo perfektan meč – kaže Gvardiola.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Svestan je i on da neće imati lak zadatak protiv francuskog tima.

Igramo protiv ekipe koja u ovom momentu ima možda i najtalentovaniji napad, ne govorim samo o jednom ili dvojici igrača. Mogu da dobiju meč sa jednom akcijom. Zbog svega toga mi moramo da igramo zajedno, kao tim, uz dobru mentalnu pripremu. Moramo da budemo još agresivniji kako sa loptom tako i bez nje, želimo pobedu – istakao je Gvardiola koji je na meču protiv Kristal Palasa odmarao veliki broj igrača.

Na drugoj strani su sva svetla reflektora upućena ka dvojici igrača – Kilijanu Mbapeu i Nejmaru. Supertalentovani Francuz će morati da pokaže šta zna i ume u revanšu pošto je u prvom duelu pružio blago rečeno lošu partiju. Nije imao nijedan šut ka golu Edersona. Da stvari budu još gore u pobedi protiv Lansa (2:1) se povredio, pa je pod upitnikom za ovaj duel.

Nisam još uvek siguran da li će igrati. Trenira individualno, videćemo – ne želi Maurisio Poketino da „otkriva karte“, mada je mala verovatnoća da se neće naći u postavi.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Kao ključ utakmice ističe posed lopte, odnosno želju njegovog tima da oni budu ti koji će imati više loptu u nogama.

Siti je tim koji više od šest godina ima istu filozofiju igre, jaki su i to je njihov stil. Mi smo tim koji pokušava da radi isto, da ima posed i da nađe pravi balans između igre u tranziciji i poziciji zbog karakteristika naših igrača. Moraćemo u isto vreme da patimo i da budemo agresivni i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Svesni smo da moramo da damo bar dva gola da bismo prošli dalje i to je naš cilj. Fudbal je takav, iznenađenja su moguća. Ponavljam, naš cilj je da damo bar dva gola i da pokušamo da sprečimo rivala da postigne pogodak – završio je Poketino.

Situacija je prilično jasna, PSŽ je taj koji mora da krene u napad od prvog minuta, dok domaćini imaju znatno više opcija, svesni da jedan gol u mreži Navasa verovatno stavlja tačku na sve…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike