Mats Vilander nikada nije ovako lepo govorio o Đokoviću

10.02.2021

08:38 >> 11:18

0

Autor: D. B.

Analitičar Jurosporta izneo je veliki broj komplimenata na račun najboljeg tenisera sveta

Mats Vilander nikada nije ovako lepo govorio o Đokoviću
Copyright Profimedia

Navikli smo da kada Mats Vilander govori o Novaku Đokoviću, neretko to bude kritički.

E pa ovog puta veliki šampion iz Švedske sve nas je iznenadio. Prvo je apsolutno stao na Novakovu stranu zbog silnih prozivki koje na račun najboljeg na svetu izgovara Nik Kirjos, a onda je biranim rečima govorio i o Đokovićevoj brizi za tenisere koji su slabije rangirani.

Mislim da Novak želi da stavi tačku na sve to pošto u tome ne uživa. On pokušava da osvoji svoj deveti Australijan open i u trci je da postane najbolji igrač svih vremena. Nema on vremena i ne želi da troši energiju. S druge strane, vidite Nika Kirjosa, koji u svemu tome uživa. Verovatno tu ima i razlike u generacijama. Za ove mlađe važne su društvene mreže. Novak ne želi to – otvoreno je stao na stranu Đokovića, u svađi koju najbolji teniser sveta nije izazvao, niti u njoj želi da učestvuje.

Govorio je Šveđanin i o svemu onome što Novak radi za tenis kao sport.

Novak radi nešto što je Artur Eš radio sedamdesetih godina prošlog veka, kada je osnovao ATP pošto Džini Konors nije bio srećan. Do osamdesetih je stvoren ATP tur i nagrade su duplirane, i to samo za godinu dana, od 1989. do 1990. godine – objasnio je Vilander.

Pročitajte još

Nastavio je analitičar Jurosporta u istom, pohvalnom tonu.

Novak pokušava da bude glas “malog” čoveka. Odajem mu priznanje zato što zna da će ljudi da ga slušaju zbog toga što je broj jedan. Ali nekada morate da bude glas drugih, i zbog toga ga kritikuju. Mislim da Novak radi sjajne stvari, govori u ime slabije rangiranih igrača i pokušava da im obezbedi više novca – tvrdi Vilander.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike