Maradonino srce je bilo tamo: Koje bisere krije Dijegov oltar?

22.12.2020

08:22 >> 11:36

0

Autor: Adam Štulić

Privatne fotografije, dresovi, zastavice, replika Zlatne boginje...

Maradonino srce je bilo tamo: Koje bisere krije Dijegov oltar?
Copyright Profimedia

Kakva je ikona Dijego Maradona bio za Argentince govori i to što se, skoro mesec dana posle njegove smrti, tamnošnji mediji sa setom prisećaju legendarnog asa.

Gotovo na dnevnoj bazi objavljuju se manje ili više poznate stvari iz života “El Pibea”, koji je na jednom od zidova kuće na privatnom imanju u četvrti Kampos de Roka napravio mali oltar od slika i predmeta koji su obeležili njegov život.

Pročitajte još

Pristup kući u Brandsenu trenutno ima samo administrator imanja Sebastijan Baljieto, tako da ni Dijegove ćerke Dalma i Đanina, koje je Maradona navodno izbacio iz testamenta, nisu mogle da vide zid koji je netaknut u odnosu na ono kako ga je omaleni Argentinac ostavio.

Na polici iznad kamina stoji replika “Zlatne boginje”, koju je Maradona podigao posle osvajanja Mundijala u Meksiku 1986. godine. Takođe, tu se nalazi brojni pokloni koje je dobijao od muzičara, slikara, kao i mnoge porodične fotografije na kojima je sa roditeljima, ćerkama, sestrama…

Na zidu je i impozantna slika Bokinog stadiona “Bombonjera”, kao i ona na kojoj je Dijego sa dresom Njuelsa, istim onim kojim mu je poštu odmah posle smrti odao Leo Mesi, te detalji iz utakmica u Boki, Napoliji, reprezentaciji Argentine…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike