Ma tako je! Laslo Šuranji upucao srebro u Tokiju: Srpski as sjajan u trostavu

03.09.2021

08:09 >> 08:28

0

Stigla nam četvrta medalja sa Paraolimpijskih igara

Ma tako je! Laslo Šuranji upucao srebro u Tokiju: Srpski as sjajan u trostavu
Copyright Laslo Šuranji/MN Press/Sportida/vp

Nastavljammo sa lepim vestima sa Paraolimpijskih Igara u Tokiju!

Posle bronze stonoteniserki Borislave Perić Ranković i Nade Matić, srebra atletičara Željka Dimitrijevića i zlata strelca Dragana Ristića, odličje je doneo i Laslo Šuranji u streljaštvu.

Srpski strelac osvojio je srebrnu medalju u disciplini puška trostav. Naš as je u klasi SH1 ostvario rezultat od 452,9 krugova i za 0.7 krugova ostao bez zlatne medalje. Ona je pripala takmičaru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdula Alarjani sa 453,6 krugova.

Zanimljivo je da su njih dvojica zlato i srebro među sobom razdelili i pre pet godina u Rio de Žaneiru samo je tada najbolji bio srpski strelac. Šuranji je i u Tokiju bio fenomenalan, posle dva stava je bio vodeći, ali ga je pad koncentracije u prvoj seriji od pet metaka u poslednjem stavu koštao zlatnog odličja. Bronzana medalja pripala je takmičaru iz Južne Koreje Šimu Jondžipu (442,2).

pročitajte još:

Laslo Šuranji je ovim srebrom kompletirao odličja sa Paraolimpijskih igara i još jednom dokazao da pripada samom vrhu svetskog streljaštva, te poslao poruku da od njega i u budućnosti možemo očekivati vrhunska ostvarenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike