Divna ljubavna priča na Paraolimpijskim igrama: Asistent zaprosio slepu atletičarku (VIDEO, FOTO)

02.09.2021

15:18 >> 17:38

0

Osmesi, zagrljaji, pa verenički prsten

Divna ljubavna priča na Paraolimpijskim igrama: Asistent zaprosio slepu atletičarku (VIDEO, FOTO)
Copyright Keula i Manuel Twitter/RTÉ Sport @RTEsport

Život. Pun je uspona i padova, pun je teških i lepih trenutaka. Život kao takav.

Ume taj život da “izrežira i ispriča” neke priče od kojih zastane dah, od kojih se jednostvano morate osećati bolje i pozitivnije gledati na sve što se dešava. Ume to život.

Paraolimpijske igre u Tokiju pravo su mesto da se takve priče pojave. Divimo se tim ljudima, koji uprkos svim nedaćama koje su ih snašle uspevaju da se bave sportom. A onda i ne samo da se bave nego da ostvaruju rezultate od kojih jednostavno zaćutite.

Među sportistima u olimpijskom selu uvek se može naći inspiracija za rešavanje, ili bar lakše preživljavanje nagomilanih problema svakodnevnice.

O radosti koju nam donose naši sportisti nema potrebe ni trošiti reči, ta emocija koju proizvede jedan Željko Dimtirijević bacajući čunj, ili Borislava Perić Ranković i Nada Matić sa stonoteniskim reketom u rukama, te zlatni strelac Dragan Ristić… ma svi srpski reprezentativci u dalekom Japanu, teško je opisiva. Mešaju se suze sa radošću, igra nešto u stomaku. Mnogo lepa priča.

Danas je iz Tokija stigla jedna još lepša, verovatno i najlepša priča koju su ispričali učesnici Paraolimpijskih igara.

Manuel Vaz de Veiga dugogdišnji je pratilac, takozvani vodič, sprinterke sa Zelenortskih ostrva Keule Pereira Semedo. Njihova saradnja je polako rasla i prerasla poslovni odnos, zaljubili su se jedno u drugo, zavoleli se i više od decenije su u srećnoj vezi.

Printscreen

Toliko srećnoj da je Manuel shvatio da je vreme da se napravi sledeći korak, onaj najveći u jednoj vezi. Okupio je nakon trke sve takmičarke i vodiče, a onda kleknuo pred Keulu i zaprosio je.

Prva reakcija bio je iskren smeh, a onda se Keula za tren uhvatila za glavu, dok su je ostali svedoci pratili aplauzima i odobravanjem nesvakidašnje situacije. Atletičarka jednostavno nije umela da objasni kako se oseća nakon što je pozitivno dogovrila svom voljenom Manuelu.

– Sigurna sam da će moji roditelji biti ludi od sreće. Ja sam zapravo razmišljala da odustanem od atletike, ali sada ima dodatnu motivaciju da nastavim. Uvek s njim uz mene – rekla je buduća mlada, do je Manuel objasnio kako je i zašto izabrao baš atletsku stazu za prosidbu:

– Mi smo zajedno već 11 godina i zakljčuio sam da je vreme da je pitam da se uda za mene. Mislim da je stadion najbolje mesto za to. Stadion je njen drugi dom!

pročitajte još:

Keula i Manuel su u kvalifikacionoj trci na 200 metara, koja je prethodila velikom životnom činu, zauzeli poslednje mesto i ostali su bez plasmana u polufinale, ali je sigurno da nijedno zbog toga neće patiti. Naprtovi, tu će trku pamtiti za ceo svoj život.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike