KRAJ: Liverpul nije ni ugrozio Realovu prednost iz Madrida, Siti strepeo u Dortmundu (VIDEO)

14.04.2021

18:45 >> 20:57

0

Autor: Adam Štulić

Poznati svi učesnici polufinala elitnog takmičenja

KRAJ: Liverpul nije ni ugrozio Realovu prednost iz Madrida, Siti strepeo u Dortmundu (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Čelsi i PSŽ doboli su rivale u polufinalu Lige šampiona. “Plavci” i “sveci” doživeli su bezbolne poraze u revanš mečevima četvrtfinala elitnog takmičenja protiv Porta i Bajerna, dok su Real Madrid i Mančester siti relativno lako odbranili prednosti iz prvih duela i plasirali se među najbolja četiri tima na Starom kontinentu.

Parižani su, pre nego što su skinuli minhenskog velikana sa evropskog trona, eliminisali Barselonu, a u sredu uveče su sve oči iz francuske prestonice bile uprte u Dortmund, gde je Borusija zapretila, ali nije izdržala protiv “građana”, koji su i na “Vestfalenu” slavili istim rezultatom kao i u prvom duelu (2:1).

Jedan od derbija četvrtfinala Lige šampiona igrali su madridski Real i Liverpul, koji večeras na svom “Enfildu” nije čak ni ugrozio prednost madridskog Reala iz prvog duela (3:1). Revanš je završen bez golova, a “kraljevski klub” u polufinalu čeka Čelsi.

Pročitajte još

90+4 – KRAJ

U Liverpulu je završeno bez golova, Siti je slavio u Dortmundu 2:1.

90′ – NADOKNADA VREMENA

U Dortmundu će se igrati još četiri minuta, kao i u Liverpulu.

84′ – SITI JE SIGURAN, REAL SVE BLIŽI POLUFINALU

U Dortmundu je sve jasno, čeka se samo kraj meča. Sve je manje nade za Liverpul.

75′ – GOOOL (VIDEO)

Siti je nadomak polufinala, golom Fodena vodi 2:1 u Dortmundu. Posle kornera sa desne strane, fudbaler “građana” je ostao usamljen sa 18 metara, namestio se. snažno šutirao i uz pomoć stative zatresao mrežu “milionera”.

72′ – PROMENE U REALU

Prve izmene napravio je i Zidan. Krosa je zamenio Odriozolom, dok je Vinisijus ustupio mesto Rodrigu.

66′ – BEKER

Sjajnu kontru su izveli fudbaleri madridskog Reala, Vinisijus je istrčao sam pred njega, ali je dao malo duži for, što je golman Liverpula iskoristio da mu padom u noge osujeti pokušaj, u nastavku akcije blizu lopte je bio Benzema, ali je golman Liverpula na sličan način otklonio opasnost.

60′ – MENJA KLOP

Dvostruka promena u Liverpulu. Milera i Kabaka zamenili su Alkantara i Diogo Žota.

54′ – GOOOL (VIDEO)

Rijad Marez je precizan sa 11 metara, Siti je izjednačio na “Vestfalenu”. Prethodno je najstroža kazna dosuđena pošto je Emre Džan igrao rukom, tako što je pogodio samog sebe prilikom izbijanja lopte glavom.

46′ – NASTAVLJENI MEČEVI

Nastavljena su oba meča. Nije istekao ni prvi minut igre u drugom poluvremenu, a zapretio je Liverpul. Firmino je šutirao malo iskosa sa desne strane, sa desetak metara, ali je Kurtoa uspeo još jednom da interveniše.

45′ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme na oba meča. Borusija vodi protiv Sitija 1:0, dok na meču Liverpula i Reala nema golova.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

40 – PRETI LIVERPUL

Kombinovali su po levoj strani Vajnaldum i Mane, koji je na drugoj stativi, dodavanjem po zemlji proigrao Salaha. Egipćanin je primio loptu, namestio se i gađao kontra ugao, ali je šutirao preko gola, kao i Vajnaldum iz slične pozicije nekoliko trenutaka kasnije.

32′ – SITI SVE OPASNIJI

Belingem je prvo dao gol, a potom je sjajnim uklizavanjem, posle šuta Mareza, sprečio siguran pogodak za Mančester.

25′ – PREČKA

Najbolja prilika za Siti u dosadašnjem toku meča. Uporni De Brujne je “iščačkao” loptu iz nogu defanzivca Borusije, šutirao je iz prve sa 15 metara, ali je mrežu “milionera” sačuvala prečka.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

20′ – STATIVA

Real je u poslednjih desetak minuta uspostavio terensku ravnotežu i malo je nedostajalo da to krunišu golom. Benzema je sve sam odradio, uzeo je loptu uz desnu aut liniju, ušao u kazneni prostor iskosa sa leve strane, sjajnom fintom izbacio jednog defanzivca Liverpula i potom po zemlji šutirao u bliži ugao, ali je pogodio stativu.

15′ – GOOOL (VIDEO)

Borusija vodi golom Belingema. Akcija je krenula sa polovine domaćih, Haland je primio lotpu pred kaznenim prostorom Sitija, ušao je u njega i odigrao povratno dodavanje. Lopta je malo srećno došla do britanskog tinejdžera, koji je sjano pogodio gornji ugao Edersonovog gola.

11′ – LIVERPUL OPASNIJI NA STARTU

Liverpul je od prvog minuta izašao u visoki presing, koji, zasad, zadaje mnogo problema Madriđanima. Milener je u 11. minutu sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je Kurtoa lepom paradom uspeo još jednom da izađe kao pobednik.

7′ – DAUD

Prvo uzbuđenje u Dortmundu. Dadu je šutirao sa dvadesetak metara, veoma snažno, ali pravo u golmana Mančester sitija.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

2′ – SALAH

Već na startu meča velika prilika za Liverpul. Mane je proigrao Salaha, koji je iz prve šutirao sa desetak metara. Kurtoa je nogama uspeo da sačuva svoju mrežu.

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su dueli na “Vestfalenu” i “Enfildu”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike