Levandovski i Bajern gaze, ali još gledaju u leđa Lajpcigu

24.10.2020

16:19

0

Autor: Adam Štulić

Nemački šampion ispratio Ajntraht s pet golova, Lajpcig i Menhengladbah slavili posle preokreta

Levandovski i Bajern gaze, ali još gledaju u leđa Lajpcigu
Copyright Tanjug/Matthias Balk/dpa via AP

Bajern nastavlja da demonstrira silu. Pošto je na otvaranju Lige šampiona madridskom Atletiku na “Alijanc areni” dao četiri gola, Bavarci su na istom mestu u subotu bili još ubedljiviji protiv Ajntrahta (5:0), u čijem timu nije bilo još nedovoljno oporavljenog Filipa Kostića.

Robert Levandovski je nastavio da potvrđuje sjajnu formu u kojoj je od prošle sezone. Fenomenalni Poljak je het-trikom (10. 26. 60. minut) sam osigurao trijumf nemačkog šampiona, koji su overili Sane (72. minut) i Musiala (90. minut).

Sjajan meč u Majncu odigrali su istoimeni domaći tim i Borusija iz Mehnengladbaha, koja je u drugom poluvremenu uspela da nadoknadi zaostatak iz prvih 45 minuta i na kraju slavi 3:2.

Gosti su poveli golom Stindla u 15. minutu, Majnc je preko Filipea Matete (23. i 36. minut) do kraja prvog dela igre napravio preokret, da bi Hofman iz penala u 76. i Ginter u 83. minutu doneli tri boda Borusiji, koja je posle startnog neuspeha od imenjaka iz Dortmunda, vezala pet utakmica (četiri u Bundesligi i jedna u Ligi šampiona) bez poraza.

Lider nemačkog šampionata Lajpcig je na svom terenu savladao Hertu 2:1. Gosti su vodili od 8. minuta golom Kordobe, ali je radost fudbalera berlinskog kluba trajala samo tri minuta, pošto je Upamekano doneo ekspresno izjednačenje.

Presudni momenti utakmice odigrali su se u prvih pet minuta nastavka, kada je Zefuik sa dva brza žuta kartona (47. i 50. minut) ostavio saigrače sa igračem manje na terenu, što je Lajpcig iskoristio i preko Sabicera (penal u 77. minutu) došao do četvrtog trijumfa u nacionalnom šampionatu.

U meču koji je otvorio subotnji program petog kola Bundeslige Union Berlin i Frajburg su podelili bodove 1:1.

Printscreen/Bundesliga

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike