Legendarni trener predviđa krah Škota na „Marakani“

12.11.2020

12:02

0

Autor: D. B.

Bora Milutinović ne daje ni promil šanse Ostrvljanima na večerašnjem meču

Legendarni trener predviđa krah Škota na „Marakani“
Copyright Profimedia/Agencia EL UNIVERSALLuis CortésEELG

Na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji Kostarika je šokirala Škotsku pobedivši je sa 1:0. Kostarikance je sa klupe tada predvodio legendarni Bora Milutinović, a „Dejli rekord“ je odlučio da je baš on idealni sagovornik koji pred večerašnji meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Bio sam selektor Kostarike pre 30 godina. Toliko je prošlo i od te pobede nad Škotskom. Mislite da bi vam pobeda nad Srbijom bila idealna „osveta“ za to? Moram da vas razočaram, ja ne vidim da može da se tako nešto dogodi. Da, u fudbalu je sve moguće, što dokazuje i ta utakmice Kostarike i Škotske u Đenovi, ali verujem da večeras nemate šanse – kroz smeh je počeo priču Bora Milutnović.

Pročitajte još: Na koga Tumbaković neće moći večeras da računa

Za čuvenog trenera Srbija je mnogo jači tim od Škota.

– Poštujem Škote. To je tim koji ima neverovatan voljni momenat i jedva čekam da meč počne. Ubeđen sam da će Srbija pobediti. Imamo odličnog trener i odličan tim. Igra se u Beogradu i šteta je što neće biti publike. Znam da će biti težak meč i da je ulog ogroman. Srbija je imala loše izdanje na SP u Rusiji, ali Ljubiša Tumbaković je odličan trener koji ima ogromno iskustvo. Osvojio je toliko toga sa Partizanom, vodio je uspešno Crnu Goru, ima iskustvo rada iz Kine… Na raspolaganju ima sjajne igrače, inteligentne momke… Srbija je odigrala odličan meč protiv Norveške u polufinalu plej-ofa i ako takvu utakmicu ponovi biće prejaka za Škotsku – objašnjava Milutinović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike