Legendarni Milutin Šoškić prisetio se patrijarha Irineja: Voleo je svakog čoveka i brinuo za naše Kosovo

20.11.2020

12:27 >> 14:22

0

Autor: D. Petković

Jednom me je pozvao da održim besedu u Nišu. Branio sam pred stotinama hiljada navijača, ali nikada nisam govorio pred stotinu ljudi. Imao sam tremu sve dok

Legendarni Milutin Šoškić prisetio se patrijarha Irineja: Voleo je svakog čoveka i brinuo za naše Kosovo
Copyright MN Press

Legendarni Milutin Šoškić tuguje zbog smrti patrijarha srpskog Irineja i kaže, za 24sedam, da smo kao narod izgubili velikog, božjeg čoveka.

Jedan od najvećih golmana našeg fudbala ističe da nas je pokojni patrijarh napustio zabrinut kako za život malog čoveka, tako i za budućnost celog naroda i srpskog Kosova i Metohije.

Žalim što ga kao narod nismo za života dovoljno dobro upoznali, da svi saznamo koliko je bio duševan, pravi božji čovek. Voleo je naš narod i brinuo za život ljudi, a posebno za naše Kosovo. Nažalost, napustio nas je a da nije dočekao da Srbi dožive potpunu slobodu na Kosovu – priča čuveni Šole za 24sedam.

MN Press

Godine i godine su prošle od prvog susreta sa patrijarhom, pa se ni Šole više ne seća kada je to bilo, ali povod nije mogao da zaboravi.

– Više se ne mogu setiti kad sam ga upoznao, mnogo je godina prošlo. Sećam se da me je on kao episkop u Nišu pozvao da održim vidovdansku besedu. Sad, ja sam znao da branim pred stotinama hiljada navijača na stadionu, ali nisam nikad govorio pred stotinama ljudi. Imao sam tremu, sve dok nisam došao do njegovih odaja. Kako sam ušao i ugledao ga da sedi za radnim stolom, tako sam prestao da osećam tu neprijatnost. Već kad sam izašao pred narod bio sam potpuno miran i siguran da pričam ono što u svojoj duši osećam i znam da je istina, te da ne mogu nikako da pogrešim, a pričao sam o Kosovu i mojim sećanjima na dane kada sam živeo u rodnoj Peći. Kasnije je Irinej postao patrijarh, pa je došao na promociju knjige o meni. Velika je tuga za njim. Izgubili smo dva božja čoveka za kratko vreme, Irineja i mitropolita Amfilohija. Ne znam baš da bi i veći narodi od našeg mogli tako jednostavno preći preko ovakvog gubitka. Prokleta korona!

Pročitajte još: Suze patrijarha: Irinej prvi put u javnosti plakao na Kosmetu (VIDEO)

Mada krhkog zdravlja, legendarni golman ne želi da se preda. Kaže da nema pomoć fizioterapeuta, ali trudi se da sam odradi sve vežbe. Već dugo, isključivo se kreće po stanu i ne izlazi napolje, a u toku je i sa svim dešavanjima u fudbalu.

– Šta je mogao Tumbaković da uradi kad ih je peti ili šesti put okupio sa svih strana sveta. Mi moramo prestati da se osvrćemo na to kada nas jedan poraz zaboli, jer onda krenemo da menjamo, pa sve iz početka. Novi selektor, novi igrači, taktika, opet uigravanje. Ne! Treba nam kontinuitet, da deset godina igra jedan tim, da mu se malo pridodaju mlađi igrači i da selektor dobije i vreme i poverenje. Vidim da se i Nemanja Vidić sad uključio, ali iskreno, ne znam šta bih rekao o tome.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike