Kup ide u Dortmund: Haland i Sančo odneli i pehar i rogove lajpciških "bikova"

13.05.2021

20:50 >> 20:53

0

Borusija savladala Red Bul sa 4:1, po dva gola Sanča i Rojsa

Kup ide u Dortmund: Haland i Sančo odneli i pehar i rogove lajpciških "bikova"
Copyright Profimedia

Fudbaleri Borusije Dortmund osvojili su Kup Nemačke pošto su u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali Red Bul Lajpcig rezultatom 4:1 (3:0). Golove za pobednika su postigli Džejdon Sančo u 5. i 45. i Erling Haland u 28. i 87. minutu. Jedini pogodak za tim Lajpciga bio je delo Danija Olma u 71. minutu.

“Milioneri” su odigrali jednu partiju na nivou najboljih svojih izdanja iz prošle sezone pod komandom smenjenog Lusijena Favra. Njegov naslednik Edin Terzić napravio je odličnu taktiku u kojoj je njegov tim od starta preuzeo posed i dominaciju terenom, ostavljajući protivniku da se nada u grešku i uzda u kontru. Greške, međutim, nije bilo.

Svi će pričati o sjajnoj partiji mladog Engleza Džejdona Sanča, ali pravi junak osvojenog trofeja bio je iskusni Marko Rojs. Kapiten je imao ključnu ulogu kod postizanja prvog pogodka bivšeg učenika Mančester sitija, dok je u druge sve situacije kod golova Halanda i Sanča bio asistent.

Pročitajte još

Rojs je pored toga stvorio još dve izgledne prilike za gol, pa je uprkos golovima Sanča i Halanda ipak zaslužio da ponese priznanje za najboljeg igrača finala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike