Krka se dobro držala, ali nije iznenadila Budućnost

25.12.2020

18:09 >> 18:14

0

Autor: M. R.

Podgorička ekipa upisala osmu pobedu u ABA ligi - 70:62

Krka se dobro držala, ali nije iznenadila Budućnost
Copyright Promo/ABA liga/Budućnost Voli

Košarkaši Krke su prethodnog vikenda iznenadili Partizan, a ovog puta nisu uspeli da ponove isti podvig protiv Budućnosti. Ekipa iz Podgorice je na domaćem terenu u 12. kolu ABA lige upisala osmu pobedu – 70:62.

Izabranici Petra Mijovića su imali visoko vođstvo tokom većeg dela utakmice, ali je slovenački tim uspeo znatno da ima se približi u finišu meča. Kada je na nešto manje od dva minuta pre kraja Lapornik pogodio trojku Krka je smanjila na 63:59. Ipak, Podgoričani su izbegli dramu u završnici, jer je odmah trojkom odgovorio Suad Šehović. Do kraja se slika na terenu, a i na semaforu nije mnogo promenila…

Pročitajte još

Krka je i na ovom meču pogodila više trojki od protivnika, ali uz slabije procente. Slovenci su ubacili deset iz 25 pokušaja, a košarkaši crnogorskog tima su bili polovični (18-9). Budućnost je potpuno dominirala kad je skok u pitanju (30-13), a bolja je bila i u asistencijama (15-11).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dela Vale sa 14 poena i četiri asistencije. Najveću pomoć dobio je od Danila Nikolića koji je postigao poen manje. U protivničkom taboru bolji od ostalih bio je Jure Škifić sa 24 poena (7-4 za tri).

Budućnost trenutno ima skor 8-1, uz čak tri zaostale utakmice. Krka posle 12 mečeva ima učinak od pet pobeda i sedam poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike