KRAJ: Zvezda se sa tri boda vraća u Beograd (Foto/Video)

16.12.2020

14:30 >> 16:55

0

Autor: Adam Štulić

Srpski šampion jesenji deo superligaške sezone zatvorio u Gornjem Milanovcu

KRAJ: Zvezda se sa tri boda vraća u Beograd (Foto/Video)
Copyright MN Press

Fudbalerima Crvene zvezde ostalo je da krunišu napornu, ali uspešnu polusezonu.

Iako posle Metalca imaju još jedan meč do kraja kalendarske godine (protiv Rada u Kupu), crveno-beli u Gornjem Milanovcu žele trijumfom da potvrde dominantu ulogu u nacionalnom šampionatu.

Pročitajte još

Takođe, izabranici Dejana Stankovića imaju motiv da zadrže devet bodova više u odnosu na večitog rivala Partizan, kako bi u potpunom miru mogli da se spremaju za dvomeč s Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope.

Dešavanja sa meča Metalac – Crvena zvezda pratite iz minuta u minut u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam.

90′ – KRAJ

Grbović je ušao u igru u 82. minutu i nije mogao da se kontroliše. Prvo je dobio žuti zbog protesta, a onda je ušao u duel sa Sanogom. Lukić je pokazao obojici po žuti karton, s tim što je to bila druga javna opomena za Grbovića pa je Metalac u nadokandi ostao sa desetoricom. Zvezda je kontrolisala dešavanja i obezbedila tri boda.

85′ – FALĆINELI NIJE MOGAO SAM

Kontra Zvezde, Falćineli je primio loptu, ali je bio sam pored trojice defanzivaca Metalca. Grbović je potom probao na druogj strani, šutirao je glavom, Borjan je odbranio, ali je linijski sudija podigao zastavicu. Grbović je žustro protestovao zbog odluke pomoćnika, dobio je žuti karton zbog toga.

82′ – BOAĆI NA TERENU

Nove promene. U igri je Boaći umesto Bena, na drugoj strani su Popović i Vlalukin izašli, Maksimović i Grbović su ušli. Samo što je ušao u igru, Boaći je odmah šutirao sa ivice kaznenog prostora, preko gola.

80′ – VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU

Ivanić je centrirao, odbrana Metalca je veoma loše reagovala, Milićević je umalo postigao autogol, Puletić je bio na mestu i izbacio je loptu u kroner. Ben je centrirao, Vasiljević je izbacio loptu.

78′ – ZVEZDA DRŽI LOPTU

Odbila je Zvezda nalet Metalca. Uglavnom drži loptu u svom posedu i čuva vođstvo.

72′ – NAPADI DOMAĆINA I PROMENE STANKOVIĆA

Krenuo je Metalac u napad. Milunović je sprečio pogodak. Stanković pravi dvostruku izmenu. Izlaze Vukanović i Rodić, ulaze Degenek i Gobeljić.

MN Press

69′ – METALAC TRAŽI PENAL

Prestiž je pao u kaznenom prostoru, svi u Metalcu su skočili i tražili penal, sudija Lukić je pokazao fudbaleru domaćina da ustane i da neće biti jedanaesterca.

66′ – FALĆINELI U OFSAJDU

Falćineli se okrenuo posle odličnog dodavanja Ivanića, izašao sam pred golmana, linijski sudija je podigao zastavicu. Puletić i napadač Zvezde su imali kraći razgovor gde mu je čuvar mreže domaćina pokazivao da je zamalo bio o ofsajdu.

61′ – SANOGO NA TERENU, DVOSTRUKA PROMENA METALCA

Tri promene. Sanogo je zamenio povređenog Nikolića, dok je Lazetić napravio dve promene, ušli su Milisavljević i Kokir, izašli su Katanić i Jokić.

59′ – ŽUTI ZA PRESTIŽA

Prestiž je sa leđa faulirao Vukanovića, Lukić je dosudio faul i pokazao mu žuti karton.

57′ – NIKOLIĆ SE ŽALI NA POVREDU

Veljko Nikolić je ostao da leži na terenu, lekari su ušli da mu ukažu pomoć.

MN Press

53′ – PULETIĆU SE UKAZUJE POMOĆ

Prilika za Zvezdu, Puletić je intervenisao, pa je ostao da leži na zemlji. Ušla je lekarska ekipa, a golman domaćina je na pitanja za nastavak meča odgovarao sa “Mogu da nastavim”.

46′ – DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme

45′ – POLUVREME

Falćineli je dobro primio loptu u kaznenom prostoru, Rogač je pratio situaciju i otklonio opasnost. Prestiž je dao sebi for pored Gajića, defanzivac Zvezde je izbacio loptu u korner. Prvi je izveden veoma loše, Ivanić je poslao loptu u novi korner. Ben je umalo postigao autogol, Borjan je uspeo da interveniše i pošalje loptu u treći korner. Usledio je i četvrti, ovog puta sa druge strane. Milunović je konačno uspeo da izbaci loptu i spreči još jednu šansu. Sudija Lazar Lukić je produžio prvo poluvreme za minut, nije bilo opasnosti.

41′ – GREŠKA KATANIĆA

Falćineli gubi loptu, Metalac kreće u kontru, Katanić greši prilikom dodavanja.

38′ – KAKAV PROMAŠAJ ITALIJANA

Samo dva minuta posle pogotka je mogla prednost da bude duplirana. Flćineli je izašao sam, jedan na jedan sa golmanom, šutirao je, a lopta je Puletića pogodila u glavu. Sudija je ubrzo prekinuo igru kako bi se ukazala pomoć golmanu domaćeg tima.

36′ – MILUNOVIĆ ZA 0:1!

Ben je probao i izborio korner. Savršeno je centrirao, Milunović je bio najviši u skoku, matirao je Puletića za vođstvo crveno-belih.

32′ – BORJAN NA MESTU

Pokušaj iz velike udaljenosti, lak posao za Borjana.

29′ – ŠANSA ZA FALĆINELIJA

Najbolja šansa u prvom delu viđena je u 29. minutu. Ivanić je pronašao pronašao Falćinelija, italijanski napadač je šutirao glavom, pogodio je spoljni deo mreže.

22′ – METALAC PROBAO IZ PREKIDA

Slobodan udarac za Metalac sa oko 30 metara, centaršut je poslet u peterac, odbrana Zvezde je lako intervenisala.

15′ – PRESTIŽ ŽELJAN DOKAZIVANJA

Prestiž, reprezentativac Konga, je željan dokazivanja protiv Zvezde. Pokazao je šta zna, uputio šut, ali je blokiran. Na drugoj strani je probao Falćineli, lopta je završila pored gola.

10′ – NIKOLIĆ BLOKIRAN

Nikolić je prošao po strani, centrirao, Rogač je izblokirao. Usledio je korner, ništa bitno se nije dogodilo posle prekida.

5′ – OPIPAVANJE PULSA

Bez uzbuđenja na startu utakmice.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Gornjem Milanovcu je krenula.

MN Press

16:00′ – MINUT ĆUTANJA

Uoči početka utakmice je minutom ćutanja odata počast preminulom treneru TSC-a Zoltanu Sabu.

15:35′ – SASTAVI

METALAC: Puletić – Milićević, Rogač, Vasiljević – Antonijević, Vlalukin, Zoćević, Jokić, Popović – Prestiž, Katanić

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Rodić – Nikolić, Petrović – Ben, Ivanić, Vukanović – Falćineli

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike