KRAJ: Zlatibor je imao sve, ali nije izdržao... Zvezda u osmini finala Kupa Srbije

16.11.2020

15:53 >> 18:01

0

Autor: Adam Štulić

Na stadionu Rajko Mitić crveno-beli slavili posle 0:2

KRAJ: Zlatibor je imao sve, ali nije izdržao... Zvezda u osmini finala Kupa Srbije
Copyright MN Press

Posle reprezentativne pauze prvi superligaši koji se vraćaju na teren u zvaničnom meču bili su fudbaleri Crvene zvezde i Zlatibora.

Crevno-beli su, na stadionu “Rajko Mitić”, savladali debitanta u elitnom rangu srpskog fudbala u odloženoj utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije 4:2 (0:1).

Terzić poručio ekipi: Zvezda se više ne zadovoljava titulom i grupnom fazom

Gosti su bili nadomak velikog iznenađenja, vodili su 2:0 sve do 71. minuta, da bi potom do 86. primili četiri gola i na kraju doživeli ubedljiv poraz.

Podsetimo, mesto među najboljih 16 klubova u masovnijem takmičenju ranije su obezbedili Partizan, Vojvodina, TSC, Radnički Niš, Čukarički, Spartak, Voždovac, Mladost Lučani, Napredak, Radnik, Proleter, Javor, Rad, IMT i Metalac.

Parovi osmine finala Kupa biće izvučeni u utorak u 12 sati.

DRUGO POLUVREME

18.56′ – KRAJ, POBEDA ZVEZDE

Crveno-beli su slavili 4:2.

18.52′ – JOŠ PET MINUTA DO KRAJA

Igraće se još pet minuta nadoknade vremena.

18.47′ – GOOOL, ČETVRTA LOPTA U MREŽI ZLATIBORA

Crveno-beli su nadomak ubedljive pobede. Radulović je u 86. minutu veoma precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora i matirao Čubrakovića.

18.44′ – GOOOL, ZVEZDA PREOKRENULA

Crvena zvezda vodi od 84. minuta golom Pankova. Imali su crveno-beli slobodan udarac, Ivanić je centrirao, dva fudbalera Zvezde su se sudarili u pokušaju da glavom zahvate loptu, koja je potom krenula prema Pavkovu. Napadač Zvezde je “uhvatio makazice”, ali na sreću crveno-belih loše, pa je lopta došla do mladog štopera, koji je petom ubacio u mrežu.

18.41′ – ČUBRAKOVIĆ SAČUVAO ZLATIBOR

Sjajna prilika za crveno-bele u 81. minutu. Vukanović je odlično skočio na petercu, šutirao glavom u zemlju, i kada su svi videli loptu u golu, čuvar mreže gostiju je sjajnom praradom sačuvao svoju mrežu. Odmah potom Sanogo je zamenio Nikolića

18.34′ – GOOOL, ZVEZDA IZJEDNAČILA

Samo dva minuta kasnije, crveno-beli poravnavaju rezultat. Strelac je Vukanović, koji se odlično snašao u petercu rivala, posle oštrog centaršuta po zemlji Milunovića.

18.32′ – GOOOL, ZVEZDA SE VRAĆA

U 71. minutu Zvezda, konačno, postiže gol. Falćineli je odlično ostavio loptu za Ivanića, koji je preciznim udarcem sa 11, 12 metara, poslao loptu u nebranjeni deo mreže. Stanković je odmah napravio promenu. Radulović je zamenio Degeneka.

18.29 – ZVEZDA NAPADA; ALI BEZ UČINKA

Ponovo su crveno-beli zapretili. U 68. minutu Veljko Nikolić je dobro ubacio po desnoj strani i šutirao, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. Minut kasnije Nikolić je zapretio i iz slobodnog udarca, ali je Čubraković još jednom bio siguran.

18.25′ – PRVA IZMENA KOD GOSTIJU

U 65. minutu Živanović, u ekipi Zlatibora, menja Đokića.

18.19′ – TROSTRUKA IZMENA U ZVEZDI

U 59. minutu Stanković pravi trostruku izmenu. Boaćija je zamenio Pavkov, Milunović je ušao u igru Erakovića, dok je Vukanović na terenu umesto Spiridonovića.

18.16′ – GOOOL, ZLATIBOR VODI 2:0

Zlatibor je 56. minutu duplirao prednost na stadionu “Rajko Mitić. Strelac je bio Miloradović, koji je na odličan centaršut Janjića glavom zakucao loptu u mrežu Borjana.

18.08′ – PRVI POKUŠAJ ZVEZDE U NASTAVKU MEČA

U 47. minutu pokušao je Veljko Nikolić, ali je njegov šut sa dvadesetak metara bio lak plen za golmana gostiju. Dva minuta kasnije nova sjajna prilika za Boaćija. Centrirao je Degenek s leve strane, Boaći se “ušunjao” iza leđa defanzivaca Zlatibora i glavom u padu šutirao sa pet metara, ali pravo u Čubrakovića.

18.06′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Treneri nisu ništa menjali u odnosu na početak meča.

17.46′ – POLUVREME

Odmah posle promašaja Boaćija, sudija Piper je odsvirao kraj prvog poluvremena. Zlatibor vodi 1:0.

17.45′ – DVE SJAJNE PRILIKE ZA BOAĆIJA

U 45. minutu nova dobra prilika za crveno-bele. Spiridonović je centrirao sa desne strane, Boaći je u visini penala uhvatio volej, ali je lopta otišla zamalo pored gola. Nekoliko trenutaka kasnije, Gobeljić je centrirao s desne strane, Boaći je na petercu bio najviši u skoku, ali je njegov šut glavom odbranio dobro postavljeni Čubraković.

Promo/FK Crvena zvezda

17.38′ – DOMAĆI POKUŠAVAJU ŠTO PRE DO IZJEDNAČENJA

Nastavlja Zvezda s napadima na gol Zlatibora. U periodu između 33. i 38. minuta Falćineli je dva puta šutirao glavom, posle cenrašuteva s boka, ali je oba puta lopta išla preko prečke.

17.31′ – GOOOL, VODI ZLATIBOR

Zlatibor vodi od 31. minuta golom Janjića. Crveno-beli su kažnjeni za sve promašaje u dosadašnjem toku meča iz prvog konkretnog napada gostiju. Petronijević je povukao loptu po levoj strani, uputio je centaršut po zemlji, Đokić je preskočio, a Janjić natrčao iz drugog plana i preciznim udarcem po zemlji matirao Borjana.

MN Press

17.25′ – ZVEZDA SVE OPASNIJA

U 25. minutu još jedna dobra prilika za Zvezdu. Falćineli i Ivanić su kombinovali na ivici kaznenog prostora, vezista šampiona je izašao pred Čubrakovića, malo iskosa sa desne strane, ali je golman Zlatibora uspeo da istrčavanjem skrati ugao i nogama odbrani šut Ivanića.

17.23′ – PREČKA!

U 22. minutu mnogo sreće za goste. Falćineli je odlično šutirao sa 20 metara, golman gostiju je bio savladan, ali mu je mrežu sačuvala prečka.

17.21′ – ZAPRETILI GOSTI

U 20. minutu prvi ozbiljniji pokušaj ZLatibora. Islamović je šutirao sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane, ali je lopta prošla pored gola.

17.14′ – MIRAN PERIOD IGRE

Posle početne ofanzive crveno-belih nastalo je malo zatišje na terenu. ZLatiborci pokušavaju da ugroze Zvezdu iz kontre, ali bez prevelikih uspeha u prvih 15 minuta meča.

17.04′ – PRVA PRETI ZVEZDA

U 4. minutu zapretili su crveno-beli. Nikolić je ušao po desnoj strani u kazneni prostor rivala, šutirao je iskosa sa desetak metara, ali je njegov šut izblokiran, pa golman gostiju nije imao mnogo problema. Minut kasnije, najbolja šansa za Zvezdu. Spiridonović je bio usamljen na 13 metara po sredini gola, ali je veoma loše šutirao.

17.01′ – POČEO MEČ

Utakmica je počela napadom Crvene zvezde, koja u prvom poluvremenu napada ka golu ispod južne tribine.

16.40′ – SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Pankov, Eraković, Spiridonović, Petrović, Nikolić, Ivanić, Falćineli, Boaći.

ZLATIBOR: Čubraković, Jezdimirović, Anđelković, Stamenković, Đakovac, Đokić, Petronijević, Miloradović, Janjić, Krstić, Islamović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike