KRAJ: Rukometašice u Slovačkoj otvorile vrata plasmana na SP

17.04.2021

16:08 >> 17:44

0

Autor: Adam Štulić

Na klupi Srbije debitovao novi selektor

KRAJ: Rukometašice u Slovačkoj otvorile vrata plasmana na SP
Copyright Profimedia/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je na novom početku. Posle neuspelog pokušaja da se domognu Olimpijskih igara, najbolje srpske rukometašice trijumfalno su krenule po vizu za SP.

Novi početak označava i debi novog selektora. Uroš Bergar debitovao je na klupi reprezentacije Srbije na današnjem meču baraža u Slovačkoj, koju su Srpkinje pobedile 26:19 .

Revanš je u sredu u Beogradu.

Pročitajte još

SP u Španiji igra se od 1. do 19. decembra.

60′ – KRAJ

Srbija je napravila veliki korak ka plasmanu na SP. Naša selekcija je u prvom meču baraža savladala kao gost Slovačku 26:19. Srpkinje su sjano završile meč. Jovana Kovačević je ih predvodila sa četiri uzastopna gola u samoj završnici.

55′ – ZAVRŠNICA MEČA

U završnih pet  minuta Srbija ulazi s vođstvom 22:18.

51 – LANC

U naletu Srbije Lanc je potpuno preuzela ofanzivnu igru Slovakinja postigla je tri vezana gola i pokušala da smanji zaostatak, ali su Lavko i Krpež Šlezak sačuvale sigurno vođstvo Srpkinjama – 21:17, 51. minut.

44′ – SRBIJA NA PLUS PET

Srbija je za 13 minuta drugog poluvremena postigla osam golova, serijom 4:0 naša selekcija dolazi do, dosad najvećih, plus pet 19:14, 14, minut,

39 – DRŽE SE SLOVAKINJE

Probudila se Jelena Lavko na startu drugog poluvremena, postigla je još jedan gol, ali na srpska selekcija ponovo propustila priliku da ode na tri gola viška. Na isteku 38. minuta rezultat je 15:14 za Srpkinje.

33′ – PROPUŠTENA PRILIKA ZA PLUS TRI

Dobro su srpske rukometašice otvorile drugo poluvreme, preko Kovačevićeve i Lavko došle su do dva gola prednosti i imale su priliku da plus tri. Ipak, izgubile su loptu, što su domaće iskoristile da smanje zaostatak u 33. minutu – 13:12.

30′  POLUVREME

Srbija vodi na poluvremenu 11:10, golom Radojevićeve na isteku 30. minuta igre.

27′ – CVIJIĆ

Na ulasku u 27. minut Dmitrovićeva je promašila sedmerac za vođstvo, prethodno je sa dva uzastopna gola Dragana Cvijić održala Srbiju u egalu 10:10.

22′ – SLOVAČKA VRATILA PLUS

Razbranila se na golu domaće selekcije Oguntoje u prvih dvadesetak minuta ostvarila je osam odbrana (dva sedmerca) čime je omogućila svojim saigračicama u napadu da ponovo dođu do dva gola viška. Na isteku 22. minuta Dmitrovićeva realizuje sedmerac, Slovačka vodi 9:8.

18′ – NEREŠENO

Postigla je Katarina Krpež Šlezak tri gola u dosadašnjem toku meča, ali nije uspela da iskoristi sedmerac za izjednačenje, do kojeg srpske rukometašice nisu stigle ni sa igračicom više na terenu. Gol Krpež Šlezak sa desnog krila, rezultat je 6:6 u 18. minutu.

14′ – SLOVAKINJE ČUVAJU PREDNOST

Proradio je napad srpskih rukometašica, ali niko ne uspevaju da povežu dve dobre defanzive. Ipak, na golu je veoma raspoložena Jovana Risović, koja brani sedmerac pri vođstvu Slovačke 6:5.

9′ – SRBIJA BEZ GOLA PET MINUTA

Bez gola su srpske rukometašice pet minuta, što Slovačka koristi za preokret i vođstvo 4:2 na ulasku u deveti minut meča.

3′ – BRZO NA STARTU

Brzo se igra na početku meča, ima i grešaka. Posle promašenog sedmerca Jelene Lavko, Slovakinje poravnavaju rezultat 2:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike