KRAJ: Partizan slavio protiv Mege, Jaramaz i Mozli junaci

28.03.2021

09:40 >> 11:56

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli vezali dva trijumfa na Jadranu

KRAJ: Partizan slavio protiv Mege, Jaramaz i Mozli junaci
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su prošle nedelje protiv Mornara ostvarili tek drugu regionalnu pobedu u 2021. godini, a ono što još više može da ih raduje je to što su ostali na pobedničkom koloseku i posle nedeljnog matinea protiv Mege.

Crno-beli su u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, kao nominalni gost, slavili 98:88 u meču koji je obilovao preokretima i serijama poena na obe strane.

Pročitajte još

40′ – KRAJ

Seriju Mege 15:3, alej up zakucavanjem prekida Mozli i poravnava rezultat. Mozli je potom polovično precizan s linije penala, ali crno-beli hvataju ofanzivni skok, posle kojeg Jaramaz ubacije trojku za plus četiri Partizana 65 sekundi pre kraja – 92:88. Posle tajm auta Jovanović Tepić nije bio precizan, posle čega Jaramaz poentira iz prodora i stavlja tačku na meč, koji je Partizan dobio 98:88.

38′ -PREOKRET MEGE

Tepić je sa četiri vezana poena pogurao seriju Mege 9:0. Posle trojke Petruševa Mega vodi 88:86 pred završnih 120 sekundi četvrte deonice.

36′ – MEGA SE NE PREDAJE

Smit je vezao šest poena i vratio Megu na minus četiri (83:79), ali je Jaramaz potom pogodio važnu trojku za crno-bele, kojom je prekinuo seriju rivala 9:2.

MN Press

34′ – PARTIZAN NA DVOCIFRENOM PLUSU

Mozli zakucava i popravlja promašaj Perkinsa u kontri. Partizan je na plus 11 u 33. miutu – 81:70. Imali su crno-beli kontru na plus 11, ali je nisu iskoristili što je odmah trojkom kaznio Simonović. Na isteku 34. minuta, posle maksimalnog učinka Mozlija s linije penala, Partizan vodi 83:73.

32′ – PARTIZAN BLIZU DVOCIFRENOG PLUSA

Sa četiri vezana poena Mozlija Partizan u 32. minutu dolazi nadomak dvocifrenog plusa 79:70. Jovanović traži tajm aut.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na kraju treće deonice Partizan vodi 75:70, posle trojke Trifunovića i polovičnog učinka Tomasa s linije penala. Na drugoj strani Mišković je bio precizan sa poludistance.

28′ – MINIMALNA PREDNOST

Drugi put na meču košarkaši Mege dobijaju tehničku grešku zbog diranja lopte posle postignutih poena. Ovoga puta je Matković napravio grešku. Ponovo crno-beli nisu postigli poene. Pred završna dva minuta treće deonice vode 69:68.

MN Press

26′ – PROPUŠTENA PRILKA CRNO-BELIH

Nisu crno-beli iskoristili nesportski faul Simonovića. Janković je promašio dva bacanja, potom je Partizan prokockao i dodatni napad, ali na sreću Matovićevih izabtanika, Mega to nije do kraja kaznila. Na ulasku u 27. minut Partizan vodi 67:66.

24′ – PARTIZAN POVEO

Trojkom Trifunovića Partizan je krunisao seriju 11:0 za vođstvo 64:59. Na drugoj strani precizan van linije 6.75 bio je Momirov. Na isteku 24. minuta crno-beli vode 67:64, posle poena Smita sa jedne i Tomasa sa druge strane.

22′ – SERIJE NA STARTU DRUGOG POLUVREMENA

Mega je otvorila drugo poluvreme sa četiri vezana poena, ali su na drugoj strani odogovorili Tomas (dva), Trifunović (2+1) i Jaramaz (trojka) za vođstvo Partizana 61:59.

MN Press

20′ – POLUVREME

Na kraju prvog poluvremena Mega vodi 55:53, posle zakucavanja Marka Simonovića uz zvuk sirene. Prethodno je Mika postigao pet poena i vratio crno-bele u egal.

18′ – MEGA VODI

Minut odmora stratega Mege je urodio plodom. Domaći su ekspresno napravili seriju 6:0, koju je zakucavanjem u kontri krunisao Kazalon 49:44. Prethodno je Matković dva puta uzastopno blikorao pokušaje Partizanovih visokih igrača u reketu Mege.

MN Press

16′ – JARAMAZ SE PRIDRUŽIO PEJDŽU I DANGUBIĆU

Uspeli su crno-beli da “povuku ručnu”. Na trojku Pejdža, nadovezala se trojka Jaramaza, i sa četiri poena Dangbića Partizan je na isteku 16. minuta ponovo došao do prednosti – 44:43. Jovanović traži minut odmora.

14′ – VELIKA SERIJA MEGE

Veliki pad u igri Partizana na startu druge deonice Mega koristi za seriju 14:0 za dva i po minuta igre u nastavku meča. Nesportski faul Perkinsa domaći su maksimalno iskoristili sa dva ubačena bacanja Simonovića i trojkom Cerovine – 37:30. Pejdž trojkom prekida seriju Mege.

12′ – MEGA PORAVNALA

Mega je otvorila drugu četvrtinu serijom 7:0 i ekspresno se vraćaju rezultatski u meč – 30:30, 12. minut.

MN Press

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Na kraju prve deonice Partizan vodi 30:23. Crno-beli su u poslednjih 90 sekundi ubacili tri trojke (Perkins, Pejdž dve) za, dosad najvećih, plus devet 30:21, ali je Petrušev u finišu prve deonice pogodio uz faul i zaustavio seriju gostiju. Promašio je dodatno bacanje.

8′ – PETRUŠEV

Poenima uz faul Mike i ubačenim dodatnim bacanjem Partizan je poveo 20:16, ali je Filip Petrušev sa tri poena održao Megu na minus jedan.

6′ – SJAJNI DANGUBIĆ

Smit i Petrušev su na trenutak zaustavili nalet crno-belih, ali je Dangubić vezao još pet poena za vođstvo Partizana 16:14 na isteku 6. minuta igre. Krilo kluba iz Humske ubacio je 12 poena dosad, bez promašaja.

MN Press

4′ – DANGUBIĆ

Posle Simonovićeve trojke za vođstvo Mege 8:4, Dangubić je odgovorio sa pet poena i pogurao crno-bele do prvog vođstva na meču 11:10, 4. minut.

2′ – IZJEDNAČEN START

Posle dva minuta igre Mega vodi 5:4. Kazalon i Petrušev kreirali su počtno vođstvo izabranika Vlade Jovanovića. Na drugoj strani poentirali su Jaramaz i Dangubić preciznim šutevima sa poludistance.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike