Kapiten Partizana bez dlake na jeziku: "Samo kada smo ovo dobili"

21.03.2021

11:21 >> 11:24

0

Autor: D. B.

Novica Veličković objasnio šta se dešava u taboru crno-belih

Kapiten Partizana bez dlake na jeziku: "Samo kada smo ovo dobili"
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana učinili su ono što su morali. Pobedili su Mornar, prekinuli su niz od sedam poraza u ABA ligi. Posle gotovo tri meseca upisan je trijumf u regionalnom takmičenju. I to je ono što je najvažnije.

Ono što je u svemu dosta bitno je i da bi ova pobeda trebalo da ublaži pritisak eventualne borbe za opstanak u regionalnim takmičenju. Do kraja sezone crno-bele očekuju i dueli protiv Mege, Krke, FMP-a i Splita, kao i već upisani trijumf službenim rezultatom 20:0 protiv Primorske koje je odustala od nadmetanja.

Ali, više od same matematike, za Partizan je važan način na koji je pobeda protiv tima iz samog vrha regionalnog takmičenja upisana. Kada se činilo da je Mornar blizu da napravi preokret usledio je odgovor Partizana.

Iskreno, strepeo sam – bez uvijanja kaže posle meča kapiten Partizana Novica Veličković i u dahu dodaje: – Čestitam momcima što su ostvarili ovu pobedu. Čestitam i treneru Aci Matoviću na prvencu. Ništa radimo dalje.

Čovek koji toliko godina živi za Partizan nema dilemu da je sve ono što se dogodilo tokom sezone ostavilo trag na igračima.

Ma samo da smo mi dobili. To nam je bilo jedino u glavi. Radimo dosta kvalitetno, ali dođeš, posle svih dešavanja, do pozicije na tabeli na kojoj se nalaziš i nemaš dovoljno samopouzdanja – objašnjava Veličković.

MVP ovog duela bio je Rašon Tomas. Za 23 minuta upisao je 18 poena, ali i 13 skokova. Ali, kao da je Tomas odlučio da priča na terenu. Posle meča je bio kratak i jasan kada je govorio o pobedi.

Jako sam srećan što smo ostvarili pobedu. Što se tiče moje igre jako sam srećan što mogu da donesem ekipi energiju – kratko je rekao Tomas.

Njegov sunarodnik Džoš Perkins koji je meč završio sa 12 poena i četiri asistencije bio je nešto opširniji.

Ovo je timska pobeda. Bili smo dobri u odbrani, ali i u napadu. Uspeli smo da pogodimo neke šuteve. Igrali smo kao tim, baš smo želeli da dobijemo – objašnjava Perkins.

Pročitajte još

Što se tiče rasporeda do kraja ligaškog dela ABA lige, Perkins ne želi da gleda previše unapred.

Prvo ide Mega. Bićemo super ozbiljni u pripremi tog meča. Ono što mogu da obećam je da ćemo pokušati da pobedimo na svim utakmicama do kraja sezone – tvrdi Perkins.

Tabela ABA lige kaže: Partizan zauzima sedmo mesto. Iz 21 odigrane utakmice ima osam pobeda i 13 poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike