Lajović nije uspeo da sruši Delbonisa: Srbin eliminisan u osmini finala

22.04.2021

15:33 >> 15:36

0

Autor: M. R.

Argentinac bolji posle tri seta - 2:1

Lajović nije uspeo da sruši Delbonisa: Srbin eliminisan u osmini finala
Copyright MN Press

Dušan Lajović je završio učešće na turniru u Beogradu. Spašavao je naš teniser meč lopte protiv Frederika Delbonisa, čak na šest prilika je imao pravi odgovor, ali je rival sedmu iskoristio i prošao u četvrtfinale – 2:1 (6:3, 2:6, 6:4).

Pročitajte još

Iako je na papiru naš teniser bio favorit na ovom susretu, nije se to videlo od starta meča. Argentinski as je mnogo bolje počeo, brzo je na semaforu imao vođstvo – 3:0. Imao je priliku da prednost i poveća, ali je Lajović spasio dve brejk lopte i sprečio ga da se još više udalji. Međutim, i pored buđenja našeg predstavnika (smanjio na 4:3), Delbonis nije dozvolio sebi da prokocka rano stečeno prednost, pa je sa jednim brejkom i gemom na svoj servis priveo set kraju – 6:3.

U drugom setu je srpski teniser i četvrti nosilac na turniru pokazao da ne želi tako brzo da završi takmičenje u našem glavnom gradu. Tri puta je protivniku oduzeo servis, što je bilo dovoljno da dođe do izjednačenja u setovima – 6:2.

Veliku borbu su vodili u trećem periodu, tokom kog je bilo mnogo brejk lopti na obe strane. Lajović je tri puta izgubio gem na svoj servis, Delbonis dva i to je na kraju i bilo presudno da pobeda ode u ruke Argentinca. U poslednjem gemu naš teniser spasio šest meč lopti, ali sedmu nije uspeo.

Delbonis je zakazao četvrtfinalni susret sa Japancem Denijelom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike