KRAJ: Juve ubedljiv na povratku Ronalda, Barsa strepela za pobedu protiv kijevskog Dinama, Lajpcig se osvetio PSŽ (video)

04.11.2020

19:30 >> 22:09

0

Autor: Adam Štulić

Završeno preostalih šest mečeva trećeg kola Lige šampiona

KRAJ: Juve ubedljiv na povratku Ronalda, Barsa strepela za pobedu protiv kijevskog Dinama, Lajpcig se osvetio PSŽ (video)
Copyright 24sedam

Drugi dan trećeg kola Lige šampiona otvoren je utakmicama u Sankt Peterburgu i Istanbulu, gde su Zenit i Lacio podelili bodove (1:1), a Bašakšehir protiv Mančester junajted ostvario istorijsku, prvu pobedu u elitnom takmičenju – 2:1.

Derbi meč preostalih šest duela igran je u Nemačkoj, gde je Lajpcig, u reprizi prošlosezonskog polufinala elitnog takmičenja, posle preokreta savlada PSŽ 2:1.

Dušan Tadić fascinira fudbalski svet: Kako je to uspeo? (video)

Kijevski Dinamo namučio je Barselonu, koja je na “Nou Kampu” slavila 2:1, dok Juventus na gostovanju Ferencvarošu slavio 4:1 i napravio veliki korak ka mestu u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Prva zvezda Juventusa Kristijano Ronaldo odigrao je prvi ovosezonski meč u Ligi šampiona, pošto je duele sa kijevskim Dinamom i Barselonom propustio zbog toga što je bio pozitivan na virus korona. Ovo je portugalskom asu 18. uzastopno učešće u elitnom takmičenju, a više ima samo legendarni golman madridskog Reala i španske reprezentacije Iker Kasiljas (20).

Briž je, posle trijumfa protiv Zenita i remija s Laciom, na svom terenu dožveo težak poraz protiv Borusije iz Dortmunda (3:0), a istim rezultatom Čelsi  je savladao Ren na “Stamford bridžu”. “Plavci” su protiv Francuza igrali bez Kaija Haverc, koji je dobio pozitivan test na virus korona.

Bajernov “strašan” rekord, na spisku je i Zvezda

Sevilja je, sa igračem manje, uspela u drugom poluvremenu da preokrene rezultat protiv Krasnodara, koji je u Andaluziji vodio 2:0, ali je na kraju poražen 3:2.

22.48′ – GOOOL, POČASNI GOL FERENCVAROŠA

U 90. minutu Boli, iz dva pokušaja, trese mrežu Juventusa.

22.40′ – GOOOL, DIBALA KAŽNJAVA KIKS DIBUSA

U 81. minutu Dibala postiže svoj drugi gol, a četvrti za Juventus, na meču protiv Ferencvaroša. Ponovo je golman domaćih Dibus napravio veliki kiks, u pokušaju da doda loptu saigraču, pogodio je Argentinca, koji je poklon prihvatio oberučke za ubedljivo vođstvo “stare dame”.

22.37′ – GOOOL, BARSA ĆE STREPETI ZA POBEDU

U 75. minutu Dinamo Kijev, apsolutno zasluženo, prema prikazanom u drugom poluvremenu, stiže do gola na “Nou Kampu”. Strelac je Cigankov.

22.35′ – GOOOL, PREOKRET SEVILJE SA IGRAČEM MANJE, JUVE DAO I TREĆI

U 72. minutu Paolo Dibala je iskoristio grešku odbrane Ferencvaroša i golmana Dibusa da overi trijumf Juventusa. U istom minutu Nesiri je postigao još jedan gol za Sevilju, koja je sa igračem manje uspela da napravi preokret protiv Krasnodara.

22.31′ – GOOOL, SEVILJA IZJEDNAČILA

Sevilja je u 69. minutu izjednačila protiv Krasnodara. Nesiri je iskoristio veliki kiks Pantaleana, kojem je na 16 metara oduzeo loptu i potom zatresao mrežu.

22.27′ – PREČKA SEVILJE, PSŽ OSTAO SA IGRAČEM MANJE

Stvari se dodatno komplikuju za PSŽ, pošto je u 69. minutu Idrisa Guaje dobio drugi žuti karton, pa će “sveci” do kraja meča imati igrača manje. Sevilja, iako je brojčano inferiornija protiv Krasnodara, konstantno napada, u 62. minutu pogodili su i prečku.

22.22′ – GOOOL, BARSA DUPLIRALA PREDNOST

Pike u 65. minutu donosi Barsi dva gola prednosti protiv kijevskog Dinama. Dugo je trajao napad Katalonaca posle kornera, lopta je došla do Fatija, koji je sa desne strane uputio centaršut u kazneni prostor, gde je Pike odlično skočio i glavom poslao loptu u mrežu gostiju.

22.19′ – GOOOL, MAJSTORIJA MORATE

Juventus je u 60. minutu duplirao predonost, strelac je ponovo Morata. Ronaldo je povukao napad po desnoj strani, Kvardado je posle njegovog dodavanja preskočio loptu, a Morata je sa 15 metara maestralno šutirao iz prve i postigao prelep gol.

22.14′ – GOOOL, LAJPCIG PREOKRENUO

Forzberg je u 57. minutu postigao gol iz penala i doveo Lajpcig u vođstvo protiv PSŽ. Prethodno je glavni arbitar posle gledanja VAR pokazao na belu tačku.

22.11′ – GOOOL, ČELSI OVERIO TRIJUMF

U 50. minutu Čelsi overava trijumf protiv Rena. Džejms je uputio odličan centaršut sa desne strane u peterac gostiju, gde je usamljen bio Ejbraham, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

22.08′ – BARSELONA NA VELIKIM ISKUŠENJIMA

Prvo se u drugom poluvremenu zatresla mreža Barselone, ali je gol kijevskog Dinama na samom početku nastavka meča poništen zbog faula. U 49. minutu imali su gosti sjajnu priliku, otvorili su kontranapad posle izgubljene lopte Katalonaca pred kaznenim prostorom ukrajinskog tima, ali je pokušaj Suprijage, nogom zaustavio Ter Štegen i sprečio siguran pogodak.

21.46′ – CRVENI KARTON ZA KAPITENA SEVILJE

Španski tim će gol zaostatka protiv Krasnodara u drugom poluvremenu morati da juri bez kapitena Hesusa Navasa, koji je u poslednjim sekundama četvorominutne nadoknade vremena dobio direktan crveni karton, zbog faula kao poslednji igrač odbrane.

21.44′ – GOOL, ČELSI VODI 2:0 I IMA IGRAČA VIŠE

Čelsi je u 41. minutu duplirao vođstvo, ponovo je precizan sa 11 metara bio Verner. Prethodno je Dalber dobio drugi žuti karton, zbog igranja rukom, pa će Ren u nastavku meča imati igrača manje.

21.42′ – GOOOL, RAKITIĆ VRAĆA SEVILJU

Sevilja smanjuje vođstvo Krasnodara u 42. minutu. Đordan je centirao sa desne strane, a hrvatski internacionalac je odlično reagovao na prvoj stativi i glavom loptu poslao u mrežu.

21.40′ – GOOOL, LAJPCIG IZJEDNAČIO POSLE DVA PONIŠTENA GOLA PSŽ

Lajpcig poravnava rezultat protiv PSŽ. Gol je  u 41. minutu postigao Nkunku, posle izuzezno preciznog šuta sa 18 metara. Prethodno su gostima poništena dva gola.

21.31′ – GOOOL, HALAND

Borusija posle 31. minuta igre u Brižu vodi 3:0, drugi gol postigao je Haland. Ovoga puta Norvežanin je krunisao odličnu akciju Dauda i Munijea.

21.20′ – GOOOL, BLICKRIG KRASNODARA U SEVILJI

Posle 21 minuta igre Krasnodar vodi u Sevili 2:0. Prvo je Sulejmanov izveo fenomenalan slobodan udara u 17. minutu i postigao prelep gol, da bi prednost gostiju duplirao Berg iz penala, koji je dosuđen posle signalizacije iz VAR sobe.

21.19′ – GOOOL, HALAND

Borusija vodi 2:0 u Brižu posle gola Halanda u 18. minutu. Mladi Norvežanin se odlično snašao u kaznenom prostoru domaćina u gužvi posle kaznenog prostora.

21.16′ – DI MARIJA PROMAŠIO PENAL

Golman Lajpciga Gulaši je u 16. minutu odbranio penal Anhelu Di Mariju.

21.14′ – VODE ČELSI I DORTMUND

Čelsi je poveo u 10. minutu golom Tima Vernera iz penala, protiv Lensa, dok je Borusiju u vođstvo doveo Azar u 14. Prethodno je Briž bio znatno opasniji rival, ali nekoliko obećavajućih situacija u kaznenom prostoru rivala nisu uspeli da iskoriste.

21.11′ – POVREDIO SE SUDIJA

Zaminljiv detalj na meču Briža i Dortmunda. Glavni sudija meča Damir Skomina se povredio u 10. minutu, pa je črtvrti arbitar preuzeo ulogu glavnog sudije.

21.07′ – VODI I JUVE

Morata je u sedmom minutu zatresao mrežu Ferencvaroša. Bonući je odlično izbacio u prazan prostor Kvardada po desnoj strani, usledio je centaršut po zemlji, Ronaldo je promašio loptu, ali je Španac bio na pravom mestu na drugoj stativi i lako je prosledio u praznu mrežu.

21.06′ – GOLOVI U LAJPCIGU I BARSELONI

Psž je poveo u Nemačkoj u šestom minutu golom Di Marije, posle greške odbrane domaćina. Barsa je povela golom Mesija iz penala u petom minutu meča.

21.05′ – PRVI POKUŠAJ RONALDA

Zapretio je Portugalac u četvrtom minutu sa preko 20 metara, ali je njegov šut bio preslab za golmana Ferencvaroša.

21.01′ – POČELI MEČEVI

Počelo je poslednjih šest mečeva trećeg kola Lige šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike