KRAJ: Ivanović srušio Partizan u "Morači"

16.01.2021

16:40 >> 19:08

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u derbiju kola ABA lige poraženi od Budućnosti

KRAJ: Ivanović srušio Partizan u "Morači"
Copyright Promo/ABA/KK Budućnost

Košarkaši Partizana upisali su novi poraz u ABA ligi.

Posle obećavajućeg starta Top 16 faze Evrokupa i ubedljive pobede protiv Trenta, crno-beli su na jednom od najtežih gostovanja u ABA ligi poraženi od Budućnosti – 80:72.

Pročitajte još

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Zagorac je pogodio uz faul, ali je promašio dodatno bacanje. Posle promašene trojke Šehovića, Zagorac pogađa šut van linije 6.75 i vraća crno-bele na minsu pet 70 sekundi pre kraja meča – 75:70. Mijović traži minut odmora, Mitrović je promašio za dva. Mekintajer postiže lake poene iz prodora. Ivanović, na isteku napada, 19 sekundi pre kraja ubacuje trojku i stavlja tačku na ovaj meč – 78:72. Zagorac je na drugoj strani promašio šut za tri, a potom napravio nesportski faul. Dela Vale pogađa dva bacanja i postavlja konačan rezultat meča – 80:72.

38′ – BUDUĆNOST NA DVOCIFRENOM PLUSU PRED POSLEDNJA DVA MINUTA

Posle promašenog zicera Mozlija i greške u koracima Zagorca, Apić pogađa dva bacanja i Budućnost u poslednja dva minuta četvrte četvrtine ulazi sa plus 10 – 75:65. Filipovski traži tajm aut.

37′ – ZAGORAC DRŽI PARTIZAN

Posle velike borbe Zagorac je postigao važne poene za crno-bele, ali na drugoj strani Mika faulira Mitrovića, koji postiže poene i pogađa dodatno bacanje. Budućnost u završna četiri minuta ulazi sa plus devet – 71:62. Trojka Zagorca. Ivanović postiže svoj 12. poen za sedam minuta igre u četvrtoj deonici – 73:65, 37. minut.

Promo/ABA/KK Budućnost

35′ -BUDUĆNOST NA NAJVEĆEM PLUSU

Tomas da dva i Mekintajer polovičnim učinkom s penala za trenutak su usporili nalet rivala, ali su Apić i Ivanović na polovini četvrte deonice doneli Budućnosti, dosad, najvećih plus osam – 68:60.

33′ – IVANOVIĆ U SERIJI

Posle promašene trojke Perkinsa, Apić poentira uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Budućnost u 32. minutu vodi 59:55.  Važne poene za Partizan postiže Perkins na isteku napada i prekida mini seriju rivala. Ivanović je u seriji, poentira i sa poludistance. Posle promašene trojke Tomasa, Ivanović se izborio za faul Perkinsa pri šutu za tri poena. Pogodio je sva tri puta za plus sedam Budućnosti – 64:57, 33. minut.

31′ – BURNO NA STARTU ČETVRTE ČETVRTINE

Četvrti kvartal je, zbog prigovora u momentu kada je imao loptu u rukama, tehničku grešku dobio Nikola Ivanović. Odmah potom je na isti način sankcionisan i trener Podgoričana Petar Mijović. Trifunović je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Partizan u 31. minutu vodi 55:54. Ivanović pogađa trojku na isteku napada za plus dva “đetića”.

Promo/ABA/KK Budućnost

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na kraju treće deonice rezultat je nerešen 54:54.

28′ – BUDUĆNOST DRŽI PRIKLJUČAK

Mika je s dva ubačena bacanja prekinuo mini seriju Budućnosti 4:0 i zadržao vođstvo crno-belima u 28. minutu – 54:53.

26′ – PARTIZAN TROJKAMA STIŽE DO PLUSA

Dela Vale je vezao pet poena i odbio nalet Partizana sredinom treće deonice. Budućnost u 25 minutu, posle tri ubačena slobodna bacanja Italijana, vodi 48:46. Pejdž je napravio treću ličnu grešku, a odmah potom i Edžam četvrtu. Nova trojka Pejdža za novo vođstvo Partizana – 49:48. Rid je iznudio treći faul Mozlija i bio je poloično precizan s linije penala. Mika ubacuje svoju drugu trojku na meču za plus tri crno-belih – 52:49, 26. minut.

Promo/ABA/KK Budućnost

24′ – PEJDŽ RASPOLOŽEN

Posle dobrog starta crno-beli su prokockali nekoliko vezanih napada, ali na njihou sreću ni domaći nisu bili bolji, pa Pejdž drugom trojkom u trećoj denici vraća Partizanu minimalnu prednost – 44:43, 26. minut.

21′ – POČELA TREĆA ČETVRTINA

Trojkom Pejdža i poenima TomasaPartizan stiže do izjednačenja na početku treće deonice – 41:41. Sa dva ubačena bacanja Kobs prekida mini seriju crno-belih.

Promo/ABA/KK Budućnost

20′ – POLUVREME

Partizan je malo usporio u napadu u finišu prvog poluvremena, u poslednja dva minuta druge deonice postigli su crno-beli pet poena, pa su Podgoričani preko Nikolića i Kobsa (pet poena) stigli do plus pet na kraju prvog poluvremena – 41:36.

17′ – BUDUĆNOST ČUVA PREDNOST

Mika je na isteku 14. minuta pogodio trojku za izjednačenje (29:29), ali je potom napravio drugu ličnu grešku. Rid vraća porednost crnogorskom timu. Posle trojke Ivanovića, Podgoričani su imali napad da još povećaju prednost, ali su izgubili loptu. Mekintajer poentira na drugoj strani iz prodora – 34:31, 17. minut.

13′ – PARTIZAN ODBIO NAPAD DOMAĆIH

Budućnost je preko Apića i Ivanovića (trojka) pretila da se odlepi, ali su Zagorac i Perkins (trojka) odbili taj napad Podgoričana, koji u 13. minutu vode 29:26.

Promo/ABA/KK Budućnost

11′ – BUDUĆNOST BOLJA NA STARTU DRUGE ČETVRTINE

Drugi kvartal je otvoren promašajem Perkinsa i poenima Luke Mitrovića za novo vođstvo Budućnosti – 22:21, 11. minut. Crno-beli gube loptu a Ivanović u kontra napadu podiže prednost domaćih. Filipovski odmah reaguje tajm autom.

10′ -KRAJ PRVE ČETVRTINE

Na osam vezanih poena Trifunovića nadovezao se sa pet uzastopnih Perkins za vođstvo Partizana 19:16 u 9. minutu. Potencijalni problemi i za Budućnost, pošto je Edžam napravio drugi prekršaj u prvoj četvrtini. Partizan je pred poslednjih 60 sekundi prve deonice imao plus pet (21:16), ali su se domaći vratili poenima Popovića i Kobsa. Na kraju prve četvrtine crno-beli vode 21:20.

8′ – TRIFUNOVIĆ POKRENUO “VALJAK”

S osam vezanih poena Trifunovića (dve trojke) Partizan u 8. minutu stiže do izjednačenja, odbivši nalet Dela Valea (pet vezanih poena) – 14:14, 8. minut.

5′ – “TVRD” POČETAK MEČA

Posle početne trojke Dangubića crno-beli su naredne poene postigli posle skoro pet minuta igre. Mozli je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Budućnost vodi 7:4 u 5. minutu meča.

3′ – PROBLEMI ZA PARTIZAN NA STARTU

Potencijalni problem za crno-bele već na startu meča. Markus Pejdž je napravio dva faula za minut i po. Budućnost poenima s linije penala Dela Valea i Nikolića stiže do 6:3 u 2. minutu. Od četiri faula crno-belih do bonusa, Budućnost je tri puta išla na liniju penala. Rid je bio polovično precizan.

1′ – POČEO MEČ

Duel je počeo Dangubićevom trojkom, poenima Dela Valea s poludistance.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike