Filipovski pred Podgoricu: Hrabro, neka nam lopta "ide"

15.01.2021

13:50 >> 13:59

0

Autor: D. B.

Košarkaši Partizana sutra igraju derbi meč 15. kola ABA lige

Filipovski pred Podgoricu: Hrabro, neka nam lopta "ide"
Copyright MN Press

Pred košarkašima Partizana je jasan cilj. Svaki meč do kraja ligaškog dela ABA ligi moraju da odigraju kao da je najvažniji ove sezone – pošto on to i jeste.

Činjenica da crno-beli imaju po sedam pobeda i poraza u 14 odigranih kola sigurno da ne može da veseli nikoga u redovima tima iz Humske, već da tera bore na čelu kada se povede priča o plasmanu u doigravanje. I zbog toga je utakmica koju će u subotu igrati u Podgorici protiv Budućnosti, derbi 15. kola regionalnog takmičenja, imati specifičnu težinu. Ne samo zbog toga što je reč o duelu velikih rivala, već i zbog toga što ni Budućnost (usled velikog broja otkazanih mečeva Podgoričani imaju skor 11-2) ne spada u red timova koji su zaboravili šta to znači “kiks” u jadranskom karavanu.

Pogled u istoriju kaže da kaže da je tim iz Beograda pobedio na 20 od 32 do sada odigrana duela, kao i da su crno-beli uspevali da podignute glave izađu iz “Morače” (sedam puta na 15 mečeva).

Radi se o odličnoj ekipi, koja je dobro vođena i selektovana. Imaju jezgro ekipe koje je godinama zajedno. Ivanović i Kobs su kreatori koji mogu da prodiru, da šutnu. Imaju četvorke sa šutom, igraju brzo, znaju da povuku kontranapade. Dobro trče i jasno je da nas čeka nas veliki izazov i teška utakmica – rekao je trener crno-belih Sašo Filipovski analizirajući tim Budućnosti.

Partizan je pokazao da rad koji se ulaže dolazi na naplatu sjajnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Trenta na startu Top 16 faze Evrokupa. Svestan je toga i trener Filipovski koji dodaje i šta njegovi izabranici moraju obavezno da rade da bi došli do trijumfa protiv tima koji ih je pobedio u prvoj fazi ABA lige u Beogradu.

Mi treba dobro da se regenerišemo posle Trenta i moramo da odigramo odbranu na vrlo visokom nivou. Odbrana mora da bude konstantna, jer šut nekad možeš da pogodiš, a nekada ne. Treba da odigramo timski u napadu, da se “tražimo”, da lopta “ide”, da hrabro uzmimao otvorene šuteve – zaključio je Filipovski, koji je dodao da Ognjen Jaramaz i dalje nije spreman, ali i da će tim biti manje-više isti kao protiv Italijana u sredu.

Adut crno-belih u reketu, Nikola Janković, svestan je da će njegovi saigrači i on sutra jurišati na tim koji pretenduje da se bori za titulu u ABA ligi.

Pročitajte još

Očekuje nas teška utakmica. Budućnost je u Evrokupu pobedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu. Kontinuitet pobeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspeh u svim narednim mečevima – istakao je Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike