Košarkaški matine: Smeh, rekord karijere i dokaz da je Igokea ozbiljan tim

10.01.2021

14:03 >> 14:06

0

Autor: D. B.

Mega nije uspela da sačuva domaći teren

Košarkaški matine: Smeh, rekord karijere i dokaz da je Igokea ozbiljan tim
Copyright Promo/ABA/Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Igokea se ne šali – ozbiljno puca na mesto u plej-ofu ABA lige!

U dvorani “Ranko Žeravica” savladana je Mega 86:84 (26:24, 25:17, 17:21, 18:22).

Čovek odluke u ovom duelu bio je Edin Atić. Momak iz Bugojna, koji je od 2018. do 2020. bio član Mege ostvario je rekord karijere u ABA ligi sa 28 ubačenih poena (9-7 za dva, 6-3 za tri), a posebno je impresivna činjenica da je od toga čak 20 poena postigao tokom prvog poluvremena.

Znajući da igra protiv “svojih” Atić se posle jedne trojke čak i izvinio bivšem treneru Dejanu Milojeviću. Čovek koji je do početka ove sezone vodio tim iz Beograda, gledao je meč sa tribina.

Igokea je imala i 15 poena prednosti tokom treće četvrtine, ali Mega se nije predavala. Stigli su izabranici Vlade Jovanovića čak i do izjednačenja u poslednjih 60 sekundi igre u trećem periodu igre, ali je Atić uspeo da ukrade loptu u najvažnijim momentima sa njegov tim u finalnih deset minuta uvede sa šest poena prednosti (68:62).

Pročitajte još

Mega je disala za vratom Igokei, ali su gosti na današnjem duelu u svakom momentu imali spreman odgovor. Na 44 sekunde pre kraja Karmajkl je uspeo da poentira posle ofanzivnog skoka, a onda je mirna ruka igrača Igoke u penal završnici spustila zavesu na ovaj košarkaški matine.

Kod domaćina najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 27 poena, Milenko Tepić he dodao 16, a Simonović 15. U redovima Igokee najveća podrška Atiću bili su Klemons sa 15 i Jošilo sa poenom manje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike