Zvezda u trileru srušila Real i napravila senzaciju: Kraljevi su pali u Španiji!

18.01.2021

20:07 >> 21:21

0

Crveno-beli su slavili u Madridu

Zvezda u trileru srušila Real i napravila senzaciju: Kraljevi su pali u Španiji!
Copyright MN Press

Kralj je pao! Crvena zvezda je usred Madrida ostvarila veliku pobedu. Posebno posle svih dešavanja u poslednje vreme. Čvrsta odbrana, dobar napad, dramatična završnica i neverovatan rezultat.

Zvezda je pobedila Real – 77:79 (21:23, 19:22, 18:21, 19:13)! I sve to bez najboljeg strelca Džordana Lojda, centra Lendrija Noka i Boriše Simanića i Marka Simonovića koji su ostali u Beogradu. Prava senzacija crveno-belih!

„Ne smemo ponovo mekano da uđemo u utakmicu“ Reči Dejana Radonjića posle Valensije i pre početka ovog meča su ostale duboko urezane u glavama njegovih izabranika. Za razliku od dešavanja od pre nekoliko dana, ovog puta su od prve sekunde crveno-beli bili agresivni.

Kuzmić je vodio veliku bitku sa Tavaresom i to dosta uspešno, Kori Volden je savršeno dirigovao, dao 10 poena za šest minuta igre i razlika na semaforu je bila primetna (9:16). Čim je on dobio mali odmor Laprovitola i Dek su trojkama vratili svoj tim u igru (21:21).

O’Brajant se dosta mučio sa igrom u napadu, defanziva Zvezde je sve to uspevala da nadomesti dok u igru nisu ušli Fernandez i Kerol. Rudi je pogodio dve trojke, Džejsi radio ono što najbolje zna, a Volden se postarao da srpski tim ostane u igri (40:40). Kada je meč ušao u poslednji minut prvog dela, Kerol je napravio glupost. Dobrić mu je izbio loptu, faulirao ga je, pa ga gurnuo. Sudije su posle gledanja snimka pokazale da je nesportska lična. Ognjen je dao oba penala, Rit zatim pogodio trojku za prednost na pauzi (40:45).

Nije se ništa promenilo u nastavku. Zvezda je nastavila sa beskompromisnom igrom u odbrani, Tavares je igrao sa dosta oscilacija, a igra u napadu je išla uglavno na O’Brajanta. Džoni je koristio snagu protiv Tompkinsa da dođe ili do koša ili da asistira, a Kolom je svojim iskustvom smirivao igru. Završnica trećeg kvartala je podsetila na prethodni. Dobrić je uhvatio loptu posle promašaja Tompkinsa, zaleteo se na koš, dobio je jak udarac, sudija je sa malim zakašnjenjem svirao. Laso se bunio, dobio tehničku. Kolom je dao jedno, Dobrić dva bacanja za prednost Zvezde pred poslednjih 10 minuta (58:66).

Pročitajte još:

Početak poslednje četvrtine obeležio je Abalde, serijom grešaka je pomogao Zvezdi, a poeni Davidovca su doneli prvu dvocifrenu prednost Zvezdi u 32. minutu (58:68). Menjao je Laso odbranu, tražio prava rešenja u petorkama, presing po celom terenu. Zvezda je na to imala odgovor poenima Rita i Lazića je imala vođstvo na dva minuta pre kraja (69:76). Tavares je uspeo da spasi loptu da ne ode u aut, Fernandez je skočio pored Lazića, Rudi je pao na zemlju, sudije su pokazale da je nesportska. Tompkins daje oba penala, Kerol promašuje za tri, pa faulira Voldena koji daje oba penala (73:78). To je bio početak penal završnice. Kerol daje oba, Kolom gubi loptu, Volden pravi faul, Laprovitola ne rizikuje, daje oba slobodna bacanja na 6.3 sekundi pre kraja (77:78).  Kolom je fauliran, dao je samo drugo bacanje, Kerol je zatim promašio za veliko slavlje srpskog tima u prestonici Španije!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike