KRAJ: Himki-Crvena zvezda 83:77

30.10.2020

16:30 >> 19:16

0

Crveno-beli poraženi na gostovanju u Rusiji

KRAJ: Himki-Crvena zvezda 83:77
Copyright MN Pres

Crvena zvezda nije uspela da nagradi sebe za trijumf protiv CSKA u prošlom kolu. U Moskvi su doživeli poraz od Himkija – 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20).

Ruski tim je tako stigao do prvog trijumfa ove sezone, dok crveno-bele sada očekuju dva uzastopna gostovanja u Evroligi (Bajernu i Asvelu).

Najefikasnji u srpskom timu bili su Džordan Lojd (18, 7as, 1/6 za tri) i Džoni O’Brajant koji je na debiju odigrao 20 minuta (14, 4sk). U pobedničkoj ekipi su najbolji bili Erik Mekalum (23), Aleksej Šved (15, 12as) i Džordan Miki (11, 11as)

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA HIMKIJA

Probala je Zvezda šutevima za tri da se vrati, Himki je na sve imao spreman odgovor i stigao do trijumfa (83:77).

39′ – TROJKA O’BRAJANTA

Posle brze kontre O’Brajant daje trojku, Kurtinaitis to prekida tajm-autom (77:69).

38′ FAUL KURIDŽE

Posle tajm-auta Obradovića sudije su pokazali da je Kuridža napravio faul u napadu. Bunio se kod arbitara, ali to nije pomoglo. Miki je bio polovičan sa penala (77:66).

37′ – DVOCIFRENA PREDNOST DOMAĆINA

Sve dobro što urade u odbrani igrači Zvezde propuštaju da realizuju u napadu. Mekalum poentira i donosi dvocifrenu prednost Himkiju (77:76).

36′ – TROJKE HIMKIJA

Kuzmić igra odličnu odbranu, ali Tima iz neverovatno teške pozicije pogađa trojku. Kuzmić potom pogađa u reketu (71:66). Lojd pada u pokušaju da stigne Mekaluma koji ostaje sam i daje trojku za maksimalnih “+8” domaćina (74:66).

35′ – LOJD PREUZIMA ODGOVORNOST

Jerebko daje lake poene, a Kuzmić potom ostaje duže od tri sekunde u reketu, ali se ispravlja sjajnom reakcijom u odbrani. Lojd napada i uspeva da iznudi dva slobodna bacanja. Četvrta lična Jerebka na pet minuta pre kraja. Lojd daje oba penala (68:64).

34′ – PROMAŠAJI VOLDENA I HOLA, KUZMIĆ ODLIČAN

Volden ostaje sam na šutu za tri, promašuje, a zatim Hol ide na prodor, ni on ne uspeva da pogodi. Simonović izbija loptu Mekalumu, ali posed ostaje za Himki. Kuzmić zatim blokira Monroa, pa ispravlja promašaj Hola (66:62)

33′ – SIMONOVIĆ PRVI PUT NA TERENU

Prve minute na utakmici dobija Marko Simonović i to na sedam minuta pre kraja meča. Mekalum zatim daje trojku, Obradović reaguje tajm-autom (66:60).

32′ – MEKALUM RAZIGRAN

O’Brajant pogađa za tri preko ruke, Mekalum daje pet poena u nizu (63:60).

30′ – HIMKI VODI

Kuridža ostavlja O’Brajantu za poene sa poludistance, a Mekalum poentira uz zvuk sirene za vođstvo Himkija pred poslednji kvartal (58:57).

29′ – TERI PROMAŠUJE OBA PENALA, MIKI RAZIGRAN

Ročesti pokušava da pronađe Terija, on hvata loptu u vazduhu, Tima ga faulira. Promašio je oba slobodna bacanja. Mekalum zatim daje prve poene iz igre domaćina, Ročesti promašuje  trojkuKuridža ne uspeva da ispravi, a posle odlčne blokade Terija Dobrić daje prve poene na meču (54:55). Miki zatim pronalazi put do koša, pa udara sjajnu blokadu Voldenu (56:55).

27′ – VOLDEN GREŠI

Šved daje oba penala, a Volden pravi grešku u koracima (50:53).

25′ – SJAJNA ODBRANA ZVEZDE

Igra Zvezda odlično u odbrani. Dobrić nije preterano dobro dodao, ali je Teri fantastično reagovao i zakucao (48:53).

24′ – TREĆA LIČNA ŠVEDA

O’Brajant je krenuo u prodor, fauliran je, sudije ništa nisu svirale. Menja ga Kuridža. Šved je iznudio faul Lazića, dao oba penala, ali je potom napravio treću ličnu. Hol daje oba slobodna bacanja (48:49). Miki ne uspeva da izvede loptu za pet sekundi, sjajna odbrana Kuridže i Hola. Lojd koristi brzinu, Monro ga faulira i pogađa oba slobodna bacanja (48:51).

23′ – LOJD ASISTENT

O’Brajant faulira Monroa. Sudije gledaju snimak i kao i prethodni put utvrđuju da je običan faul, ne nesportski. Monro daje oba penala. Lojd pronalazi Kuzmića koji je sam u reketu za lako zakucavanje. Mekalum promašuje trojku, Lojd pokreće brz napad, dodaje do Lazića za poene u tranziciji i tajm-aut Kurtinaitisa (46:47).

22′ – LOJD POGAĐA SVA TRI PENALA

Mekalum udara “rampu” Holu, Zvezda ne uspeva da šutne pre isteka napada. Tima promašuje dve trojke zaredom. Jerebko faulira O’Brajanta. Lojd se oslobodio, šutirao za tri, Šved je kasnio, faulirao ga je na šutu. Lojd je siguran sa penala. Hol krade loptu Mekalumu koji ga faulira (44:43). Sudije su gledale snimak, ustanovili su da nema elemenata za nesportsku ličnu. Jerebko faulira O’Brajanta i uvodi svoj tim u bonus.

20+’ – OBRADOVIĆ: ŠVED GLAVNI PROBLEM

U pauzi između dva dela Saša Obradović nije bio u potpunosti zadovoljan.

– Imali smo kontrolu meča u jednom momentu, ali ne smemo Švedu da dozvolimo ovoliko prostora kao u drugoj četvrtini. Napadao je, pronalazio saigrače, imao je dosta opcija – rekao je Obradović.

20′ – HIMKI VODI NA POLUVREMENU

O’Brajant previše forsira, nije bio ni blizu koša, potom faulira Mikija koji daje oba penala. Ročesti gubi loptu, Šved poentira u kontri. Lojd je krenuo da završi poslednji napad svog tima, Miki ga je izblokirao. Tima nije stigao da šutne pre zvuka sirene. Himki vodi na poluvremenu (44:40).

19′ – TREĆA LIČNA VOLDENA

Miki pogađa za dva, O’Brajantu ispada lopta, Obradović reaguje. Kuridža je pogodio u reketu (38:40). Volden je napravio treću ličnu, vratio se Lojd. Šved je siguran sa penala (40:40).

18′ – SERIJA TROJKI

Dobri blokovi za Šveda, ostaje sam i pogađa trojku, Obradović reaguje tajm-autom (33:32). Po povratku na teren Ročesti uzvraća trojkom. Dairis Bertans ostaje sam i to kažnjava trojkom. O’Brajant daje trojku (36:38).

17′ – MIKI POGAĐA I BLOKIRA, EKIPE SU U BONUSU

Lojd pogađa oba penala. Džordan Miki uspeva da pronađe put do koša pored dva igrača Zvezde, pa na drugoj strani blokira Hola. Potom uspeva da iznudi faul i da oba slobodna bacanja (30:30). Oba tima su u bonusu, a Volden to koristi da pogodi oba penala (30:32).

15′ – GREŠKE ZVEZDE

Zvezda ne uspeva da izvede loptu za pet sekundi, usledila greška u odbrani za lake poene Monroa u reketu. Lojd pogađa posle prodora, Zvezda vodi na polovini drugog kvartala, Teri je u pokušaju da skine loptu sa obruča, vratio u koš (26:28).

14′ – KUZMIĆ PROMAŠUJE ZAKUCAVANJE

Kuzmić dolazi do poena. Igra Zvezda, za sada, odličnu odbranu na Švedu. Lojd je mogao to da nagradi, odlučio je da ostavi za Kuzmića, ali je on promašio zakucavanje (22:26).

12′ – ZVEZDA SE MUČI SA FAULOVIMA, O’BRAJANT KORISTI SNAGU

Nesporazum Kuzmića i O’Brajanta prilikom skoka, Zajcev to kažnajva trojkom (22:22). Lojd promašuje dve trojke. Zvezda ze za nešto više od minut napravila tri lične greške. O’Brajant koristi snagu i postiže prve poene iz igre u dresu Zvezde (22:24).

10′ – DVE LIČNE VOLDENA

Posle prvih 10 minuta Zvezda ima prednost. Problem za Obradovića je to što je Volden dobio dve lične u prvoj deonici. Ročesti je bio siguran sa penala, Monro je promašio zicer, tražio je faul, sudije ništa nisu svirale (19:22).

8′ – ROČESTI U SVOM STILU, ZAKUCAVANJE TERIJA

Ročesti je bio neodlučan na početku napada, ali se zatim iskupio i poentirao u svom stilu. Šved zatim pravi faul u napadu, Volden se odlično postavlja.  Davidovac maestralnim dodavanjem, iz prve, ostavlja za Terija koji zakucava (13:18). Tima daje trojku, Kuridža poentira u reketu (16:20).

6′ – TROJKA NA TROJKU

Identična akcija domaćina prolazi ponovo, Šved kree na prodor, pa ostavlja za Jerebka koji daje trojku iz ćoška. Volden odmah uzvraća istom merom, a Volden potom krade loptu, Lazić u kontri daje trojku za tajm-aut Kurtinaitisa i prvo vođstvo Zvezde (13:14).

5′ – PREDNOST ZA HIMKI

Na polovini prvog kvartala Himki ima minimalnu prednost. Hol je sjajno poentirao posle prodora (10:8).

4′ MONRO POGAĐA, ŠVED SE ŽALI SUDIJAMANA LAZIĆA

Monro je pogodio o tablu, pa faulirao Lojda. Za to vreme je Šved nastavio proteste kod sudija, žali se na agresivnu odbranu Lazića. Lojd je posle prodora došao do poena , ali je imao malo nezgodan pad, hvatao se za prst desne ruke (10:6).

3′ – NAPADAČKA SNAGA DOMAĆINA

Himki nastavlja sa dobrom igrom na startu meča. Obradović je vratio O’Brajanta na klupu, uveo je Kuridžu. Lojd pogađa trojku (8:4).

2′ – MINI-SERIJA HIMKIJA

Jerebko pogađa torjku, Lojd ne uspeva da uzvrati istom merom, a Karasjov završava kontru (5:1)

1′ – NAPADI NA NOVAJLIJU

U prvom minutu su oba napada Zvezde išla na O’Brajanta. Oba je promašio, ali je kod drugog fauliran. Bio je polovičan sa penala (0:1).

17:55′ – O’BRAJANT OD STARTA

Obradović se odlučio da u startnu postavu uvrsti Džonija O’Brajanta koji je nedavno stigao. Tu su još Hol, Lazić, Lojd i Kuzmić. Na drugoj strani meč kreću Šved, Karasjov, Tima, Jerebko i Monro.

17:50′ – POSLEDNJE PRIPREME

Poslednje pripreme Zvezde za utakmicu u Moskvi.

17:31′ – TRENING U MOSKVI

Imali su crveno-beli i trening u Moskvi u jutarnjim časovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike