Zvezda osetila gorčinu poraza u ABA ligi: Lojd se ispromašivao, O’Brajant solirao, Budućnost odnela pobedu

06.12.2020

18:58 >> 19:04

0

Crveno-beli izgubili prvi meč u regionalnom šampionatu

Zvezda osetila gorčinu poraza u ABA ligi: Lojd se ispromašivao, O’Brajant solirao, Budućnost odnela pobedu
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Moralo je i to da se dogodi. Crvena zvezda je doživela prvi poraz u regionalnom takmičenju. U devetom kolu su izgubili.

Budućnost je odnela bodove iz Beograda – 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11).

Mnogo grešaka na oba dela terena, soliranja, izgubljenih lopti (18) i zaslužen trijumf Podgoričana. Pred Sašom Obradovićem je teška analiza, ne toliko zbog poraza, jer je prvi na Jadranu, već zbog načina na koji se dogodio i vidljivih problema u organizaciji igre.

Pročitajte još: TOK MEČA

Previše defanzivnih grešaka Crvene zvezde su obeležile prvo poluvreme. Ostavljali su previše prostora jednom od najboljih igrača gostiju Nikoli Ivanoviću. Kako je on to koristio i kako je kažnjavao najbolje se vidi po statistici od 20 postignutih poena za 20 minuta (5-5 za dva, 2-3 za tri, 4-4 penali).

U isto vreme su se crveno-beli mučili sa igrom u napadu. Džordan Lojd nije pronašao pravi napadački ritam, Džoni O’Brajant je solirao, a dovoljno je videti da su najefikasniji bili Kuridža i Ročesti sa po sedma poena. Uz sve to nije ni malo bilo iznenađujuće što su Podgoričani na pauzu otišli sa vođstvom (39:44).

Lekciju je Zvezda naučila, bar kada je bio u pitanju Ivanović. U potpunosti su ga „zaključali“ i u trećoj deonici mu nisu dozvolili da postigne nijedan poen. Problem je bio što u napadu nisu uspevali da pronađu prava rešenja. Dovoljno je reći da je Ročesti bio glavni poenter i najzaslužniji što je njegov tim poslednju deonicu započeo sa samo poenom minusa (55:56).

Ofanzivne muke su se nastavile u drugom delu. Izgledalo je da se Lojd probudio kada je poentirao pod faulom na startu poslednje četvrtine, ali je to bilo samo kratkog daha. Crveno-beli su previše promašivali, nisu ni Podgoričani bili nešto posebno bolji u tom segmentu, ali dovoljno da zadrže prednost. Ivanović jeste u potpunosti bio neprimetan u drugih 20 minuta, a to srpski tim nije umeo da iskoristi.

ZVEZDA: O’Brajant 4 (3sk), Ročesti 11 (3as, 4izg.l), Hol 3, Volden 7 (3uk.l, 2 izg.l), Lojd 10 (2/6 za dva, 1/6 za tri, 3sk, 5 izg.l), Davidovac 13 (10sk), Lazić, Dobrić 5, Simonović, Kuridža 7 (7sk, 4izg.l), Kuzmić 1 (2sk), Teri 4 (5sk).

BUDUĆNOST: Kobs 11, Ivanović 20, Edžim 10, Šehović, D.Nikoilć 8 (4izg.l), Apić 2, Mitroivć 5, Dela Vale 2, Z.Nikolić, Popović 5, Rid 4 (5sk)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike